04:32 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  7087 0 0

  În urmă cu scurt timp, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 4/2016 ce modifică Legea Educației.

  BUCUREȘTI, 17 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Schimbări în Educație, începând de astăzi: șeful statului a semnat decretul.

  Mai exact, este vorba despre o ordonanță pe care fostul premier Dacian Cioloș a dat-o, modificată fundamental de parlamentari la transformarea OUG în lege și atacată apoi de Iohannis la Curtea Constituțională.

  Legea promulgată astăzi prevede că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice din momentul comunicării dispoziției de retragere a titlului, informează edupedu.ro.  

  Mai exact, legea pe care a promulgat-o astăzi șeful statului stabilește că o diplomă de doctor este revocată sau anulată numai prin instanță.

  ”Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011 (PL – x 66/14.03.2016)”, informează Administrația Prezidențială

  Până acum, titlul de doctor se putea retrage numai după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, consiliu aflat în subordinea Ministerului Educației, evalua teza de doctorat. În cazul în care aceasta era un plagiat, instituția făcea recomandarea de retragere a titlului. Ministrul Educației era obligat să semneze ordinal de retragere.

  Tagurile:
  Decret, Klaus Iohannis, legea educației

  Știrile Zilei