03:08 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  16503

  Atât puterea, cât și opoziția i-au transmis felicitări lui Mircea Geoană pentru nominalizarea sa ca secretar general adjunct al NATO.

  BRUXELLES, 17 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Din partea Guvernului, primul care a reacționat a fost ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba.

  ”Îl felicit pe colegul şi prietenul meu Mircea Geoană pentru numirea sa ca secretar general adjunct NATO”, a scris pe Twitter George Ciamba. Acesta s-a declarat convins că Geoană, ca de fiecare dată, ”va face tot posibilul pentru a îmbunătăţi securitatea şi apărarea noastră comună”.

  ”Mult succes, Mircea!”, i-a urat Ciamba.

  Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO este o reușită pentru România și demonstrează rolul pe care țara noastră în are în configurația Alianței Nord-Atlantice.

  „Anunțul secretarului general al NATO cu privire la numirea lui Mircea Geoană reprezintă o reușită pentru România. Desemnarea unui român în funcția de secretar general adjunct al NATO demonstrează rolul pe care țara noastră îl are în configurația alianței, de aliat-cheie, mai ales în Europa”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

  „Am încredere că Mircea Geoană va contribui, din această funcție, la consolidarea rolului României în NATO. Dincolo de diferențele noastre de viziune asupra politicii pe care le-am avut de-a lungul timpului, mă bucur pentru Mircea Geoană și îi urez succes! L-am încurajat pe Mircea Geoană încă de acum câteva luni de când mi-a spus despre proiectul lui și cred că e omul potrivit la locul potrivit!”, a scris Tăriceanu pe contul său de socializare, arătând că era la curent cu nominalizarea.

  Chiar și liberalul Rareş Bogdan, liderul delegaţiei europarlamentarilor români din PPE, a avut o reacție pozitivă:

  "Orice român care ocupă o funcție importantă la nivel internațional aduce un plus României. Singura noastră șansă este să priceapă lumea că suntem deschiși la minte și serioși în orice poziție la nivel european sau internațional, poziție în instituții publice sau în corporații private", a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

  Tagurile:
  Felicitări, Mircea Geoană, NATO

  Știrile Zilei