23:04 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  726100

  ”Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție”

  BUCUREȘTI, 18 iul - Sputnik, Evan Răutu. ”Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși”, a transmis acum puțin timp pe Facebook președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

  Acuzația lui Tăriceanu pornește de la decizia de azi a CCR, care a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și a grațierii pentru persoane acuzate de corupție.

  ”E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0 - asta spune totul despre cât de constituțională a fost ințiativa dlui Klaus Werner Iohannis!”, arată președintele Senatului, care consideră că ”decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură”.

  Amnistia și grațierea înseamnă clemența față de oameni aflați în situații speciale, explică Tăriceanu, arătând că ”sunt măsuri care s-au născut odată cu istoria, acum mii de ani și nimeni nu și-a permis vreodată, nici chiar comuniștii, să le știrbească”.

  ”Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit!”, spune ferm președintele ALDE. ”După ce și-a anunțat intențiile s-au scris nenumărate articole și analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialiști, a fost tras de mânecă până și de susținători ai lui”.

  Rezultatul – ”Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abătut din drumul spre satisfacerea egoistă, meschină, a intereselor politico-electorale proprii”.

  ”Klaus Iohannis a reușit să pună voința poporului român în cea mai delicată, mai gravă poziție cu putință, aceea de a se exprima împotriva unor reguli aproape sacre ale statului de drept, întâlnite în toate țările civilizate ale lumii”, scrie fără menajamente Tăriceanu.

  Mai mult, liderul liberal subliniază că Iohannis ”nici măcar nu a lăsat poporul să aleagă cum crede de cuviință, ci a cerut răspicat și neîncetat poporului să aleagă așa cum vrea președintele: cine nu e cu mine, e împotriva mea!”.

  ”Klaus Iohannis a târât în aventura lui și Parlamentul României, nevoit să se implice în transpunerea în viață a ideilor Marelui Cârmaci”, consideră Tăriceanu.

  Liderul ALDE uită să precizeze și un alt aspect: presiunea străzii folosită de Iohannis, ca și cedarea unui important număr de politicieni ai puterii, atât înainte cât și după referendum – atât înainte cât și după căderea lui Liviu Dragnea.

  ”Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție”, scrie Tăriceanu, completând ironic și meritat – ”Imediat însemnând imediat!”.

  Tematic

  Propunere șoc a lui Tăriceanu pentru PSD! A luat prin surprindere Congresul PSD!
  Lovitură politică: Tăriceanu susține propunerea lui Ponta!
  Tăriceanu revine în forță: îl face praf pe Iohannis și pe ”mai-marii Uniunii Europene”
  Alarmă! Tăriceanu despre Kovesi: Ne va bloca fondurile europene!
  Raportul GRECO despre Secția Specială. Tăriceanu iese la atac
  Tagurile:
  bombă, Klaus Iohannis, Calin Popescu Tăriceanu

  Știrile Zilei