17:44 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Laura Codruța Kovesi

  Țările UE se aleg cu funcții care atrag bani. România se va ocupa cu cătușele lui Kovesi?

  © AFP 2019 / JACQUES DEMARTHON
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  359 0 0

  Președintele PE, David Sassoli, va trimite o scrisoare către Consiliul European afirmând sprijinul deplin al Parlamentului pentru Laura Codruța Kovesi în calitate de procuror general european.

  BRUXELLES, 18 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. În timp ce alte state europene și-au negociat funcții prin care să atragă bani sau din care să decidă politicile europene, România riscă să se aleagă doar cu Kovesi. În aceeași zi în care România a rămas fără comisar european, a apărut vestea că Parlamentul European o susține în continuare pe Kovesi pentru a fi procuror european. Așadar, în timp ce celelalte țări își vor atrage bani europeni și își vor da legi convenabile, România va fi țara cu care se va ocupa cu cătușele și cu bulăul, ceea ce nu ne va aduce niciun avantaj economic!

  Astfel, într-un comunicat de presă de astăzi, postat pe site-ul Parlamentului European, publicul este informat că, la cererea Conferinței Președinților din PE, Sassoli va trimite către Consiliu o scrisoare de susținere a lui Kovesi pentru funcția de procuror șef european.

  În comunicat este citat președintele Sassoli spunând:

  "Înaintea reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne de la Helsinki, Parlamentul dorește să-și reînnoiască angajamentul față de Laura Codruța Kovesi în calitate de candidat al Parlamentului European pentru procuror șef european. Este esențial ca ancheta și urmărirea penală a presupuse infracțiuni împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, ​​corupția sau frauda fiscală transfrontalieră, să fie asigurate cât mai repede posibil."

  Anunțul amintește și faptul că, în conformitate cu articolul 14 din Regulamentul de instituire a Procuraturii Europene, "Parlamentul European și Consiliul desemnează de comun acord procurorul șef al Uniunii Europene pentru o durată de cel puțin 7 ani, care poate fi reînnoită. Consiliul hotărăște cu majoritate simplă" și că numirea procurorului general european este o codecizie a PE și a Consiliului.

  În perioada anterioară, mai spune comunicatul. Comitetul pentru Libertăți civile și Comitetul pentru control bugetar i-au audiat pe cei trei candidați selectați de o comisie: Jean-François Bohnert din Franța, Laura Codruța Kövesi din România și Andres Ritter din Germania. Ulterior, ambele comisii au decis să o susţină Laura Codruța Kövesi.

  Tematic

  Boicot la CSM – blocarea Adinei Florea, procurorul care o anchetează pe Kovesi!
  Tabăra lui Iohannis se dă învingătoare la Bruxelles: ”au crescut șansele lui Kovesi”!
  Alarmă! Tăriceanu despre Kovesi: Ne va bloca fondurile europene!
  Franța dă o lovitură: Kovesi - victorie uriașă!
  Kovesi, făcută praf la nivel european: Candidatul Franței o critică pentru vedetism
  Tagurile:
  cătușe, UE, România, Laura Codruța Kovesi


  Știrile Zilei