05:03 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  72713

  Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu Emmanuel Macron - au abordat ”o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european.

  BUCUREȘTI, 19 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, Președinția României a transmis un comunicat prin care se confirmă oficial vestea mult așteptată de Laura Codruța Kovesi: principalul său rival va fi retras.

  ”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron”, transmite Administrația Prezidențială.

  Cei doi președinți au abordat ”o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european”.

  ”În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, se anunță în Comunicat

  În acest fel, soarta Laurei Codruța Kovesi pare decisă, pentru că susținerea deschisă a lui Macron va conta enorm – probabil, decisiv – în Consiliul European. Cu alte cuvinte, Kovesi este ca și numită în fruntea instituției Procurorului European. 

  Tematic

  Kovesi, tot mai puține șanse în Europa și tot mai aproape de Planul B de la Chișinău
  Kovesi, făcută praf la nivel european: Candidatul Franței o critică pentru vedetism
  Scandal în cazul Codruței Kovesi: Chirieac, acuzație de fals la adresa lui Cioloș!

  Știrile Zilei