20:59 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Laura Codruța Kovesi

  Conspirația Kovesi: încă un stat își oferă susținerea. Motivele ascunse ale sprijinului

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  217137

  Șansele lui Kovesi de a deveni procuror șef european cresc de la o zi la alta. Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anunțat susținerea țării sale pentru candidatura lui Kovesi.

  BRUXELLES, 21 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Lucrurile în privința candidaturii lui Kovesi au intrat pe un făgaș decisiv o dată cu promisiunea președintelui Franței, Emmanuel Macron, care i-a spus lui Klaus Iohannis într-o convorbire telefonică acum două zile că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European și o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție.

  Dar iată că susținerea pentru Kovesi nu se oprește aici. Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat și el că țara sa o vrea pe Kovesi la șefia Parchetului European, informație confirmată de serviciul de presă al guvernului de la Sofia pentru site-ul btvnovinite.bg.

  Despre motivele Bulgariei de a o susține pe Kovesi se pot spune multe, dar nu că vin din dragoste față de România. Premierul de la Sofia știe bine că țările din Est vor primi compensații pentru faptul că posturile de top din UE au fost luate de occidentali și se luptă pentru un portofoliu cu mulți bani în viitoarea Comisie Europeană. Prin acordarea postului de procuror șef european României, Borisov știe că Bucureștiul nu va mai putea emite pretenții pentru un alt post important, așa că Bulgariei îi crește puterea de negociere.

  României i-ați dat o funcție importantă, le vor spune oficialii bulgari decidenților din UE, acum e rândul nostru. Iar România va ajunge pe un loc codaș la împărțirea funcțiilor de comisari europeni, totul pentru ca LC Kovesi să ajungă procuror șef în UE, iar Iohannis să își poată câștiga liniștit al doilea mandat la Cotroceni!

  Tematic

  Scandal în cazul Codruței Kovesi: Chirieac, acuzație de fals la adresa lui Cioloș!
  Țările UE se aleg cu funcții care atrag bani. România se va ocupa cu cătușele lui Kovesi?
  Știrea serii: Iohannis și Macron confirmă oficial! Soarta lui Kovesi, ca și decisă
  Tagurile:
  Motive, sprijin, Laura Codruța Kovesi


  Știrile Zilei