04:50 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  10801

  A fost anunțat în mod oficial tandemul Barna-Cioloș, primul fiind candidat la prezidențiale, iar al doilea propunerea de prim-ministru.

  BRUXELLES, 21 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Dan Barna și Dacian Cioloș au făcut astăzi, oficial, anunțul că vor merge în tandem la alegerile prezidențiale! Liderul USR va fi candidatul la prezidențiale, iar cel al PLUS va fi propunerea pentru funcția de premier. Cioloș a anunțat că obiectivul Alianței USR - PLUS este de a câștiga prezidențialele, dar și parlamentarele.

  Dan Barna, pe de altă parte, promite că va ajunge în turul doi cu Iohannis:

  ”Este rezultatul pe care România îl aștepta. Eu voi ajunge în turul al doilea alături de președintele Klaus Iohannis, reprezentantul PNL. Este posibilitatea unei campanii pozitive despre viitor. Obiectivul Alianței USR - PLUS este să câștige alegerile prezidențiale. Avem o relație foarte bună cu președintele”, a spus Dan Barna.

  Cioloș, în schimb, a adoptat un discurs de premier:

  ”Românii vor o schimbare în mod structural, nu peticeli, pe ici pe colo. PSD nu e o forță democratică, ci una de clan, care i-a luat ostici pe români. Aceste alegeri prezidențiale sunt doar o etapă, ele se vor încheia cu alegerile parlamentare, unde sperăm să facem majoritatea, să schimbăm Constituția și să ne punem în aplicare programul de guvernare”.

  Ca un premier devotat, Cioloș l-a lăudat și pe Barna care i-a suflat candidatura la prezidențiale:

  ”Dan Barna este un om nou, e un suflu nou în politică. La nivel european, această alianță începe să fie recunoscută. După ce vom deține și președinția, și majoritatea în Parlament, ne vom impune”, a adăugat Dacian Cioloș.

  Tematic

  S-a aflat: Cine este tânăra pe care o îmbrățișează Dacian Cioloş - VIDEO
  Exclusiv: Preotul Tănăsescu, lecţie dură pentru Cioloş: Nu e mai presus decât Parlamentul!
  PSD îi arată din deget lui Iohannis: "Ori devii şi mai slujitor ori vine Cioloş"
  Șerban Nicolae nu suportă parvenitismul - îl face praf pe Dan Barna!
  Dan Barna - candidat comun al USR-PLUS la prezidenţiale: pentru ce funcție pretinde Cioloș
  Tagurile:
  Dacian Cioloş, Dan Barna

  Știrile Zilei