00:21 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  66410

  Dezvăluire incendiară a lui Traian Băsescu. Potrivit fostului președinte, Iohannis a acceptat să fie pus pe o listă scurtă de trei persoane care aspirau la funcția de președinte al Consiliului European.

  BRUXELLES, 22 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Discuția privind posibila nominalizare a lui Klaus Iohannis pentru funcția de președinte al Consiliului European reapare în spațiul public românesc după ce Traian Băsescu a dezvăluit că Iohannis a fost pe o listă scurtă de trei persoane propuse pentru acest post.

  „Klaus Iohannis a fost pe o listă de 3. S-a decis că nu, până la urmă, și a fost ales premierul belgian, drept pentru care Iohannis își duce soarta și mai candidează o dată aici. Vă spun ce știu cert. A fost pe o listă de 3 și nu a refuzat prezența pe acea listă. Nu multă lume știe. A fost pe o listă scurtă Klaus Iohannis, e important”, a zis Băsescu aseară la România TV.

  Acest lucru arată că Iohannis ar fi vrut să scape de candidatura în România și să se instaleze într-un post mai confortabil la Uniunea Europeană, numai că nu i-a ieșit, liderii UE preferând tot un occidental, Charles Michel, pentru a ocupa postul de președinte al Consiliului European. Așa încât, conform lui Băsescu, Iohannis nu are ce face și trebuie să se lupte pentru a ieși din nou președinte în România, după ce occidentalii lui iubiți au preferat un belgian.

  Tematic

  CCR, lovitură uriașă pentru Iohannis, PNL și USR! Le dă peste cap planul!
  Știrea serii: Iohannis și Macron confirmă oficial! Soarta lui Kovesi, ca și decisă
  Kovesi bagă zâzania între Dăncilă și Iohannis
  Iordache îi dă șah lui Iohannis: îl obligă să consulte CCR înainte facă vreun referendum
  Legea Educației, modificată – Iohannis a semnat decretul azi!
  Tagurile:
  România, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei