04:04 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3988130

  Victor Ponta: ”Pe 26 mai mă duc și la referendumul lui Iohannis și votez DA!”. Liviu Pleșoianu: ”Negociați voi și faceți alianțe cu Ponta... Doamne, ferește! Nu sunt un ipocrit înregimentat!”

  BUCUREȘTI, 22 iul, Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Doamna Dăncilă, doamna Firea și domnul Tăriceanu consideră că e în regulă să se întâlnească și să încerce alianțe cu acest personaj... să vă fie de bine!”, scrie Pleșoianu, care lansează un mesaj de distanțare de fostul lider PSD: ”Eu NU am ce discuta cu unul care ne spune nonșalant că și-a bătut joc de 7,4 MILIOANE de români!”.

  Pleșoianu se referă la un episod în care Ponta a demonstrat o atitudine de servilism total față de Bruxelles – așa cum a fost cel cu ”To do List” – lista cu ceea ce trebuie să facă, înmânată de Barroso.

  ”Sunt proeuropean pentru că în 2012, deși au votat 90% să-l demită pe Băsescu, m-am întâlnit cu domnul Barroso care mi-a spus "BĂ, în Europa nu se face așa, voi ce drum alegeți?" ...și atunci am zis că mai bine mai stau cu Băsescu 2 ani decât să ies din Europa!”, a declarat Ponta, așa cum se poate urmări într-o secvență, pe care o reproduce pe Facebook

  Concluzia lui Pleșoianu e firească - Victor Ponta, președinte Pro România, declară ”cum a fost el "pro-european" bătându-și joc de votul dat de 7,4 MILIOANE de români”.

  În plus, Victor Ponta a declarat în clar - ”Pe 26 mai mă duc și la referendumul lui Iohannis și votez DA!” – iar ulterior a semnat pactul lui Iohannis amintește Liviu Pleșoianu.

  ”Negociați voi și faceți alianțe cu Ponta... Doamne, ferește!”, este mesajul transmis de Pleșoianu Vioricăi Dăncilă, Gabrielei Firea și lui Călin Tăriceanu.

  Pleșoianu oferă, spre comparație, un fragment din excepționalul său discurs de la Congres, în care explică felul în care vede el relația cu Europa, de pe poziții suverane, de stat membru egal în drepturi. Urmăriți mai jos acest fragment.

  ”Spuneți-mi apoi dacă mergem împreună, dacă lucrăm și luptăm împreună pentru a readuce România în propriul destin - eu nu sunt un politruc, nu sunt un ipocrit înregimentat!”, scrie Liviu Pleșoianu.

  Tematic

  Ciuvică ia apărarea lui Pleșoianu în fața Vioricăi Dăncilă, o contrazice! Echipă cu Codrin
  Liviu Pleșoianu: discursul de la Congres - INTEGRAL
  Pleșoianu revine și lansează un nou proiect curajos pentru România! Va fi atacat puternic!
  Întâlnire Dăncilă-Tăriceanu-Ponta. Pleșoianu, reacție explozivă
  Tagurile:
  Victor Ponta, PSD, Liviu Pleșoianu

  Știrile Zilei