04:59 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  653070

  ”Este o diferență între favorabilitate și votul exprimat - electoratul PSD în realitate este peste 30%, iar electoratul ALDE este undeva la 5%”.

  BUCUREȘTI, 24 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Devenit un fel de reper pentru decidenții PSD, profesorul Marius Pieleanu a insistat mult ca Tăriceanu să fie candidatul unic al unei alianțe PSD-ALDE. ”Călin Popescu Tăriceanu are cea mai mare favorabilitate din politica românească de centru-stânga”, a continuat să arate Pieleanu și aseară, după ce Viorica Dăncilă a fost desemnată candidat al PSD.

  În contrapartidă, Titus Corlățean, un om politic experimentat în practica electorală – nu doar în teorie! – a subliniat două aspecte:

  -         este o diferență între favorabilitate și votul exprimat;

  -         electoratul PSD nu s-ar fi mișcat la turul I pentru un candidat din afara partidului.

  În plus, Titus Corlățean a pus la punct și situația electorală din acest moment – ”Electoratul PSD în realitate este peste 30%, iar electoratul ALDE este undeva la 5%”, a declarat Titus Corlățean la ”Sinteza zilei”.

  În privința alegerilor, Titus Corlățean este ferm: ”Această mașină a partidului va funcționa – structurile se vor mobiliza”, spune fostul șef al diplomației.

  În plus, Corlățean este sigur că decizia CEx este definitivă, nu se poate întoarce în privința candidatului – așa cum sugerează sau chiar solicită diverși analiști.

  ”PSD este pe un trend de recuperare, iar în scurt timp va trece clar peste 30%”, consideră Titus Corlățean.

  Iar concluzia lui Corlățean – de ce are nevoie România de un președinte ca Viorica Dăncilă?

  ”Țara asta are nevoie de un președinte neconflictual, faptul că menținem un conflict intern ne transformă într-o țară vulnerabilă”, spune Corlățean, ”strategia securistă de învrăjbire ne duce jos de tot”.

  Tagurile:
  Titus Corlățeanu, Marius Pieleanu

  Știrile Zilei