23:47 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  60810

  Deși a promis o campanie pozitivă, USR-PLUS a început deja atacurile dure la adresa lui Iohannis în speranța că îi va fura din electorat la prezidențiale.

  BRUXELLES, 24 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Campania electorală pentru prezidențiale a debutat deja la USR-PLUS cu un atac furibund la adresa lui Iohannis, în ciuda promisiunilor lui Dan Barna, candidatul pentru Cotroceni al alianței, că va duce o campanie pozitivă. Disperați să intre în turul doi al prezidențialelor, goarnele USR-PLUS au început să muște din Iohannis pentru a-i fura din electorat.

  ”Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte”, l-a atacat astăzi deputatul USR de Constanța Stelian Ion pe Iohannis, acuzându-l astfel pe locatarul de la Cotroceni de pactizare cu PSD.

  USR-PLUS vrea de fapt să arate că este singura mișcare politică mai presus de orice bănuială, lucru greu de dovedit având în vedere contractele cu statul ale lui Dan Barna însuși, că să nu vorbim de cariera politică veche a ”noului” politician care se vrea Dacian Cioloș, candidatul de premier al alianței.

  Dar USR-PLUS știe că trebuie să fure voturi de pe dreapta, adică din bazinul electoral al lui Iohannis, așa că acesta a devenit ținta atacurilor.

  Stelian Ion îi reproșează lui Iohannis numirea lui Moga ca ministru pentru că acesta îi cunoaște pe Radu Mazăre și pe Nicușor Constantinescu, normal de vreme ce Moga este senator PSD de Constanța, iar a Ramonei Mănescu pentru că are o avere impresionantă. Acuzații de doi lei care puteau să ia naștere numai în mintea unui userist, dar orice atac la Iohannis este mană cerească pentru Dan Barna pentru că induce ideea că președintele nu urăște PSD-ul așa cum o face USR-PLUS, ba acceptă chiar și să numească miniștri de la PSD, lucru la care îl obligă, de altfel, Constituția!

  ”Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?”, îl întreabă deputatul pe actualul președinte, arătând linia de atac din campania prezidențială: Iohannis este vinovat pentru coabitare cu Guvernul PSD, așadar candidatul USR-PLUS este cel mai curat, cel mai revoluționar și singurul care e gata să îi bage la pușcărie pe toți pesediștii și nu doar pe ei, vorba lui Andrei Caramitru, etalonul ideologic al alianței născute din spuma mării și din interese obscure să termine o dată cu democrația românească!

  Tematic

  Premieră: dezvăluirea scenei ”Destituirea Codruței Kovesi de către președintele Iohannis”
  Viorica Dăncilă joacă perfect - iată ”cheia” care îi asigură succesul în fața lui Iohannis
  Sondaj: Credeți că Viorica Dăncilă îl poate învinge pe Klaus Iohannis în alegeri?
  Tagurile:
  Soţii Iohannis, Dan Barna

  Știrile Zilei