04:13 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  117422

  „Sunt oameni valoroși, Victor Ponta a fost un premier bun, nu pot să mă dezic de asta, este un om valoros, ăsta e adevărul”.

  BUCUREȘTI, 25 iul, Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Cu bune și cu rele, această guvernare PSD-ALDE este bună, avem o relație foarte bună la guvernare cu miniștrii ALDE…  Nu cred că au de ce să fie supărați și asta nu aduce o ruptură”, a declarat ministrul Niculae Bădălău despre nemulțumirile ALDE privind candidatura la președinție.

  Opinia ministrului Economiei e fermă – înțelege dorința lui Tăriceanu, dar ”Domnul Tăriceanu este un om onest - vor să candideze, sigur că da, dar asta nu afectează guvernarea”. Proiectul nostru pe guvernare e de succes și funcționează, spune Bădălău.

  Dar dacă ALDE va ieși de la guvernare?

  ”Ce va face PSD? Vom face bine tot timpul, pentru popor, ca astea ne-am propus”, spune calm Bădălău, punctând – ”Dar astea sunt jocuri politice”. ”Nu cred că vor ieși de la guvernare tocmai pentru că este o guvernare bună și ne-am luat față de cetățeni un angajament pe care trebuie să îl ducem la capăt”.

  În schimb, Niculae Bădălău dezvoltă o strategie ”pe față” privind alianța cu Pro România și chiar privind intrarea Pro România la guvernare.

  ”La Pro România sunt oameni valoroși cu care eu am fost coleg și mi-ar fi greu să spun ceva urât despre ei, pentru că ani de zile am slujit aceeași cauză”, declară ministrul PSD. ”Au avut o rătăcire și au plecat în alt partid, dar sunt oameni valoroși”.

  E un partid de centru-stânga și e normal ca stânga să fie aliată în toate țările democratice, teoretizează Niculae Bădălău.

  Mai mult, ”baronul” de Giurgiu consideră că i-ar dori parteneri de guvernare pe cei de la Pro România.

  ”Sunt oameni valoroși, Ponta a fost un premier bun, nu pot să mă dezic de asta, este un om valoros, ăsta e adevărul”, spune Bădălău. ”Nu aș fi încântat să-i am pe liberalii sau cu USR”.

  Bădălău îl apreciază și pe Tudose care ”a fost un ministru bun, a făcut lucruri foarte bune”, spune Bădălău, neprecizând care sunt acele ”lucruri foarte bune”.

  ”Mai sunt oameni și cu scăpări, care cred că sunt stăpânii adevărului, dar am înțelegere pentru toate trăirile pe care le au unii la anumite momente…”, spune Bădălău, cu referire clară la Adrian Țuțuianu.

  În concluzie însă, alianța la guvernare – ”pentru români cred că ar fi un lucru bun”. Ar fi posibil doar în septembrie, odată cu restructurarea, punctează fostul președintele executiv al PSD – consemnează ”Știri pe surse”. 

  Deci, o confirmare că alianța la guvernare NU mai e doar un zvon – și probabil nici negocierea de la Comisia Europeană. Cât va câștiga sau cât va pierde după asta PSD, rămâne de văzut.

  Tematic

  Războiul foștilor. Ponta crede că PSD va ajunge la 46 la sută dacă Cioloș va fi premier
  Pleșoianu revine în forță, îl face praf și îl respinge pe Ponta – ”Ipocrit înregimentat!”
  Surpriza nopții: Ponta a cedat, recunoaște că Viorica Dăncilă ”A făcut ce trebuia”!
  Partid mic, probleme mari: Tudose și Ponta se ceartă pe intrarea la guvernare
  Tranzacție uriașă între Viorica Dăncilă și Victor Ponta!
  Tagurile:
  Victor Ponta, PSD

  Știrile Zilei