02:58 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)
  170690

  Incredibil: ”Demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca urmare a celei mai mici umbre de vinovăție”.

  BUCUREȘTI, 29 iul - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca și-a anunțat demisia din funcție – rezultat al scandalului din cazul crimelor de la Caracal.

  Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale – anunță Vasilca.

  Și, atenție, generalul nu recunoaște nimic! Iată esența comunicatului:

  ”Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca urmare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112”.

  Demisia a fost înaintată ”pentru a nu afecta prestigiul instituției”,  anunță generalul Vasilca.

  Este de urmărit dacă Președintele și CSAT vor accepta demisia, pentru că, să nu uită, există și posibilitatea respingerii demersului.

  Update: Acum puțin timp, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a primit demisia din funcția de director al STS a generalului Ionel-Sorinel Vasilca.

  ”În cadrul ședinței Consiliul Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie, Președintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie”, transmite Administrația Prezidențială.

  Aceasta însemnă, practic, că Iohannis a acceptat demisia directorului STS.

  Тема:
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)
  Tagurile:
  Caracal

  Știrile Zilei