23:13 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)
  27520

  Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis astăzi un set de măsuri pentru a determina o reacție mai bună a autorităților în situații critice, dar și convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru modificări legislative în acest sens.

  BRUXELLES, 29 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Coaliția PSD-ALDE a decis înființarea unui grup de lucru interministerial care să identifice un plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice, ca reacție la bâlbele autorităților în cazul din Caracal.

  De asemenea, Coaliția a anunțat și convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în care se vor lua măsuri legislative. Deciziile Coaliției seamănă cu modalitatea prin care Serbia a reacționat în urma unei crime similare, stabilind printr-o lege dedicată, purtând numele victimei, Tijana, înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de acest fel.

  Sputnik a relatat faptul că Parlamentul din Serbia a adoptat, în luna mai a acestui an, mai multe amendamente la Codul Penal, printre care și Legea Tijana, care prevede închisoare pe viață pentru violarea și uciderea minorilor. Inițial, o persoană care comitea astfel de infracțiuni putea fi condamnată la închisoare pentru o perioadă de 30-40 de ani.

  O altă prevedere a Legii Tijana este că autoritățile trebuie să înceapă căutările unui minor declarat dispărut în momentul în care părinții anunță dispariția, nu după 48 de ore, cum a fost în cazul Tijanei Juric și a altor minori dați dispăruți până în acel moment.

  Тема:
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)

  Tematic

  Mircea Badea - NUCLEARA în cazul crimelor din Caracal: ”La 20 km de scutul antirachetă!…”
  Șerban Nicolae, intervenție dură: ”Sunt copii morți? Știu exact vinovații și pedepsele!”
  Fost ofițer SRI, adevărul despre cartelele pre-pay: ”Nu vă mai lăsați păcăliți”
  Cum a procedat Serbia ca reacție la un caz similar celui din Caracal
  S-a produs Demisia celui mai atacat om din România
  Cumplit! Criminalul din Caracal, declarații șoc despre ce i-a spus Alexandra
  Mesaj celebru din Germania… pentru Iohannis: ”Ieși afară, javră ordinară!”
  Sondaj bombă despre vinovații de la Caracal - Iohannis, situație ”specială”
  Tagurile:
  PSD-ALDE, Parlament, Caracal

  Știrile Zilei