20:15 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)
  42303241

  Descoperirea adevărului în cazul Alexandrei ”ar arunca statul român în aer”, este de părere Ion Cristoiu, motiv pentru care toate instituțiile își vor da mâna pentru a-l mușamaliza.

  BRUXELLES, 2 august- Sputnik, Daniela Porovăț. ”Cine și de ce ar avea interesul ca acest Caz să fie mușamalizat prin închiderea cu teza acțiunii unui ins singuratic, care a ucis din motive sexuale?”, se întreabă Ion Cristoiu în cea mai lucidă analiză a cazului din Caracal, publicată pe blogul personal.

  ”Răspunsul ni-l dă ce-ar însemna ca ancheta să dezvăluie adevărul celeilalte variante despre care toți românii sînt convinși că e adevărată: Gheorghe Dincă e membru unei rețele internaționale de trafic de carne vie. Ca și Luiza, Alexandra n-a fost ucisă, ci extrasă de Rețea”, atrage atenția Cristoiu.

  Consecințele adevărului ar fi dărâmătoare pentru politicieni și pentru instituții, spune analistul, care le și înșiră:

  ”O presiune constantă a opiniei publice pentru descoperirea și aducerea fetelor înapoi.

  Klaus Iohannis s-ar linge pe bot de un al doilea mandat.

  Cum să le descoperi și să le aduce pînă la prezidențiale?

  Statul român ar fi aruncat în aer.

  O astfel de rețea nu poate funcționa fără știința și complicitatea instituțiilor de forță și a unor politicieni.

  România și-ar lua adio de la Schengen.

  Cum să dai libertate de mișcare unei țări în care traficul internațional de carne vie e favorizat de autorități?”

  Iată de ce, explică analistul, singura alternativă care să salveze autoritățile române este ”teza criminalului singuratic care a ucis-o și ars-o pe Alexandra și nu știe unde a aruncat-o pe Luiza. Și firește folosirea DIICOT nu pentru descoperirea adevărului, ci pentru ascunderea acestuia”.

  Ca exemplu care să îi întărească teoria, Cristoiu amintește publicului că în 2005, cînd a izbucnit Afacerea cu jurnaliștii răpiți în Irak, ”mi-am asumat riscul de a nu crede o iotă în afirmațiile făcute de autorități. Și viața mi-a dat dreptate c-a fost o Diversiune”.

  Tocmai de aceea, ”cu orice risc, nu voi crede în veci teza asasinului singuratic, chiar dacă – sau mai degrabă mai ales dacă – IML va susține că în rămășițele din butoi sînt rămase de la arderea cadavrului fetei de 15 ani”, insistă analistul.

  Iar despre felul în care va fi mușamalizată ancheta, pentru Cristoiu ”e limpede că DIICOT are misiunea de a nu de a descoperi adevărul, ci de a-l ascunde în spatele unei perdele de fum mediatic manipulator”.

  Astfel, ”se vede limpede că se merge pe teza asasinului singuratic, care a ucis victimele, dar mai ales care a procedat în așa fel încît niciodată nu se va putea descoperi cadavrul sau rămășițe de cadavru. Și de aceea a fost preluat de DIICOT”.

  Тема:
  Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă (229)

  Tematic

  Procurorul vinovat de întârzierea intervenției din Caracal a fost suspendat
  Bătaie de joc! Încă unul ”aspru” pedepsit: Șeful Poliției Caracal iese la pensie!
  Inspecția Judiciară a descoperit că la procuratura Caracal sunt probleme. Și restul țării?
  Tagurile:
  Statul Român, Caracal, Alexandra Măceșanu

  Știrile Zilei