18:57 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  ALDE și Victor Ponta

  Se resetează jocul: ALDE și Pro România fac alianță și grupuri parlamentare comune!

  © Photo: Facebook / Calin Popescu Tariceanu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  284 0 0

  Călin Popescu Tăriceanu a anunțat astăzi că, în urma discuțiilor cu Victor Ponta, s-a stabilit o Alianță politică între ALDE și Pro România, precum și constituirea de grupuri parlamentare comune

  BRUXELLES, 7 august- Sputnik, Daniela Porovăț. ”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!”, scrie Tăriceanu pe pagina sa de facebook, unde postează și fotografii de la întâlnire.

  Astfel, ”ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL”, promite președintele ALDE.

  El anunță că grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare.

  Nu mai departe decât ieri, Victor Ponta dădea un anunț enigmatic cu privire la viitorul partidului pe care îl conduce, sugerând astfel că urmează o decizie importantă:

  ”ProRomania își păstrează tendința de creștere ( încet dar stabil și serios ) / important este însă ce decidem până la 1 Septembrie legat de Strategia ProRomânia pentru toamnă și anul 2020! Sunt decizii dificile - dar trebuie să punem interesul pe termen lung al României înaintea interesului pe termen scurt al ProRomânia!”, a scris Ponta pe Facebook.

  El se laudă de altfel că ”situația devine chiar ciudată - eu care NU candidez sunt pe locul 3 / cei de pe locul 5 și 6 se luptă să intre în Turul 2 cu Iohannis! Serios?”

  E clar că noua alianță va avea un candidat comun la prezidențiale, probabil chiar în persoana lui Tăriceanu, care își mărește astfel șansele să obțină un scor important și poate face de acum presiuni și mai mari pe PSD pentru un candidat comun între alianța Pro România-ALDE și partidul condus de Dăncilă!

  Tagurile:
  ALDE, Victor Ponta


  Știrile Zilei