05:58 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu

  Ponta sugerează că ALDE iese de la guvernare! PSD rămâne în aer?

  © Photo: flickr.com
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  33312

  Victor Ponta insistă ca ALDE să părăsească guvernarea pentru a face alianța cu Pro România. PSD ar putea rămâne fără partenerul de coaliție, ceea ce ar arunca în aer actuala majoritate

  BRUXELLES, 7 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Victor Ponta a transmis pe pagina sa de facebook dorința sa ca ALDE să iasă de la guvernare, în contextul în care Tăriceanu a anunțat o alianță politică între Pro România și ALDE, precum și grupuri parlamentare comune.

  ”Pe 22 Iulie am spus “dacă Alde iese de la guvernare suntem dispuși să discutăm un proiect politic comun”! Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii - dar am discutat și progresat! Când mai mulți oameni se așează la masă cu intenții bune - sunt șanse mai mari de succes!”, precizează Ponta, arătând că îi pune lui Tăriceanu, în continuare, condiția ieșirii de la guvernare pentru perfectarea alianței.

  Ponta vrea astfel să anuleze actuala majoritate guvernamentală, cu țintă directă în Guvernul Dăncilă:

  ”Este o nevoie uriașă de schimbare a modului de guvernare a țării / un “RESET” total al administrației publice și al direcției economice! Trebuie să găsim soluții și oameni capabili să le aplice!”

  În condițiile în care Pro România nu mai avea mesaj după dispariția lui Dragnea din prim planul scenei publice, iar ALDE a ratat intrarea în Parlamentul European, alianța dintre cele două partide are menirea să constituie un pol politic de care să se țină seama și care să aibă șanse mari în 2020. Mai mult, un candidat comun la prezidențiale din parte Pro România – ALDE poate răsturna multe calcule!

  Tagurile:
  Guvernare, Victor Ponta, PSD, ALDE


  Știrile Zilei