05:04 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  111610

  Deputatul PNL Pavel Popescu îl face pe Dan Barna, prezidențiabilul USR-PLUS, ”mincinos sau nebun” și face trimitere la un proiect de lege prin care candidaților în alegeri li se solicită aviz psihologic.

  BRUXELLES, 8 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Atac nemaivăzut din partea PNL împotriva lui Dan Barna. Deputatul liberal Pavel Popescu scrie pe pagina sa de facebook că ”un partid nou ne spune de 3 ani că ei nu mint. Azi, candidatul lor la prezidențiale ne spune că dacă era Președinte, nu se întâmpla tragedia de la Caracal”.

  Referirea liberalului la Dan Barna este fără milă: ”Acum decideți voi: omul e mincinos sau nebun? Pentru a doua variantă, vă reamintesc soluția pe care am propus-o prin inițiativa legislativă #faranebuni”.

  Este vorba de un proiect de lege al deputatului, depus la Camera Deputatilor, prin care este propusă modificarea Legii 2018/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputatilor, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

  Partea cea mai savuroasă din acest proiect, și care îl vizează pe Dan Barna în postarea lui Pavel Popescu, vizează introducerea avizului psihologic obligatoriu pentru înregistrarea candidaturii la un scrutin electoral.

  Atacul deputatului PNL are loc în contextul în care liderul USR Dan Barna a declarat ieri seară la TVR1 că, dacă ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.

  „Daca eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamna funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni”, a afirmat Dan Barna la postul de televiziune amintit.

   

  Tematic

  Dan Barna - candidat comun al USR-PLUS la prezidenţiale: pentru ce funcție pretinde Cioloș
  E oficial! Barna îl provoacă pe Iohannis, Cioloș vrea premier!
  Codrin Ștefănescu, incendiar: Tandemul Barna-Cioloș, ”ca să ne ia dracu pe toți”
  A început campania prezidențială! Oamenii lui Barna au declanșat atacul la Iohannis
  Teorie șoc: Cine se află în spatele lui Dan Barna și a liderilor USR - surpriză totală!
  Exclusiv: În spatele lui Dan Barna și a liderilor USR s-ar afla… o surpriză totală!
  Tagurile:
  Caracal, USR, PNL, Dan Barna

  Știrile Zilei