20:20 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Premierul României, Vasilica-Viorica Dăncilă

  Viorica Dăncilă recunoaște cheltuieli supraestimate și amână un important program școlar

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  64010

  Miniștrii ALDE au participat la ședința de guvern, în ciuda menținerii suplimentărilor de la Servicii, acuzată de partidul lui Tăriceanu.

  BUCUREȘTI, 12 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mult așteptata ședință de guvern a debutat cu prezentarea făcută de premierul Dăncilă. Primul ministru a păstrat în mare măsură rectificare anunțată.

  Viorica Dăncilă a anunțat bugete mărite la Educație - circa 40% - și la Agricultură. Cu toate acestea, premierul a anunțat că programul ”Merg la școală” nu va fi finanțat anul acesta, fiind amânat.

  De asemenea, Viorica Dăncilă a declarat că, la nivelul guvernului, sunt reevaluate cheltuielile de personal, recunoscând că au fost supraevaluate la începutul anului.

  Dăncilă a vorbit și de oamenii afectați de inundații și alte calamități naturale – ”le alocăm 500 de milioane de lei pentru a continua refacerea infrastructurii distruse de calamități”.

  Totodată, Dăncilă a precizat că acolo unde au fost reduse fondurile, nu au fost diminuate creditele de angajament, astfel că programele de investiții nu vor fi afectate.

  De remarcat că miniștrii ALDE au participat la ședința de guvern, în ciuda menținerii suplimentărilor de la Servicii, acuzată de partidul lui Tăriceanu.  Știrile Zilei