06:56 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Raluca Turcan

  PNL vrea să arate că muncește: cere sesiune extraordinară în august

  © Photo: Facebook / Raluca Turcan
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  81 0 0

  Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a cerut astăzi în numele partidului convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august

  BRUXELLES, 12 august- Sputnik, Daniela Porovăț. "PNL solicitată convocarea unei sesiuni extraordinare atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Este foarte important ca, înainte de începerea sesiunii ordinare, Parlamentul României să-şi clarifice poziţia pe câteva proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară şi care sunt de interes public. (...) Este posibilă convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-30 august", a declarat Raluca Turcan după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

  Deputatul a spus că parlamentarii PNL sunt dispuşi la acest efort, iar unii dintre ei au semnat deja pentru convocarea acestei sesiuni. ”În perioada următoare aşteptăm decizia politică a celor care au majoritatea. Dacă nu, vom apela la articolul constituţional de convocare a sesiunii extraordinare cu o treime din numărul deputaţilor sau senatorilor”, a declarat Turcan.

  Printre urgențele pentru sesiunea parlamentară extraordinară, Raluca Turcan a indicat legea privind recursul compensatoriu şi legea privind Secţia de investigare a magistraţilor care ar trebui dezbătute și respinse, potrivit liberalilor.

  Turcan a mai indicat alte două proiecte care ar trebui incluse în sesiunea extraordinară:

  "Sunt două proiecte cu impact economic şi social aflate în dezbaterea Parlamentului care trebuie tranşate din punct de vedere decizional: OUG 114, care a blocate investiţiile, a alungat investitorii, creditarea şi care a crescut taxele şi tarifele în România, şi OUG 51, sesizată inclusiv de Avocatul Poporului pe probleme de constituţionalitate, prin care transportul judeţean scos din sfera serviciilor publice", a arătat reprezentantul PNL.

  În plus, liberalii solicită şi respingerea proiectului referitor la amnistie şi graţiere.

  Tematic

  Mesaj unic la PNL. Ludovic Orban: Avem datoria să asigurăm victoria lui Klaus Iohannis
  Un deputat PNL cere evaluarea psihiatrică a lui Dan Barna
  Tagurile:
  Ședință extraordinară, PNL


  Știrile Zilei