15:15 12 August 2020
În direct
 • EUR19.51
 • USD16.55
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  138 0 0

  Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a declarat la RFI că ALDE nu ar fi forțat intrarea Pro România la guvernare și că nu a cerut ministere suplimentare de la PSD

  BRUXELLES, 13 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. ALDE dă înapoi din fața perspectivei de a părăsi guvernarea, dovedind că presiunea pe care o pusese pe Dăncilă fusese un bluf. Astfel, liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a afirmat astăzi că ALDE nu a forțat PSD să accepte Pro România la guvernare. Pe de altă parte, ALDE e decis să meargă cu Tăriceanu la prezidențiale.

  „Din punctul nostru de vedere, subiectul candidaturii unice este închis. Noi candidăm clar cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, PSD şi-a desemnat candidatul în persoana doamnei Dăncilă, fiecare îşi face acum campanie cum crede de cuviinţă”, a spus Daniel Zamfir la RFI.

  Referitor la ”discuţia legată de faptul că ALDE ar mai fi cerut ministere într-o discuţie cu PSD”, senatorul ALDE afirmă că este ”un lucru neadevărat”, ”dezminţit şi de doamna prim-ministru”. Zamfir a dat înapoi și în chestiunea referitoare la Pro România: ”legat de faptul că ALDE forţează intrarea lui Ponta la guvernare, iarăşi un lucru neadevărat, nu există în această chestiune nici un fel de implicare a domnului Tăriceanu în impunerea la guvernare a lui Ponta”.

  Cel mai sensibil subiect se dovedește a fi pentru ALDE rămânerea la putere. Întrebat dacă ALDE rămâne la guvernare, Daniel Zamfir a răspuns: ”Rămânem la guvernare în acele condiţii pe care vi le-am spus. ALDE nu poate rămâne la guvernare în absolut orice condiţii... ALDE doreşte să continue guvernarea, dar această guvernare trebuie să fie una care să dea încredere oamenilor în actul de guvernare”.

  Tagurile:
  Victor Ponta, Tăriceanu, ALDE


  Știrile Zilei