17:21 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  26620

  Cosette Chichirău, contracandidata lui Dan Barna la șefia USR, îl atacă pe acesta la scenă deschisă pentru lipsa de democrație din partid.

  BRUXELLES, 14 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Cosette Chichirău și-a lansat pe pagina de facebook manifestul său de candidat la președinția USR în care îl critică pe Dan Barna pentru starea în care a adus partidul.

  ”Este timpul pentru un nou suflu și pentru o nouă atitudine în USR. Este timpul pentru lideri care unesc prin idei și prin principii comune. Este timpul să demonstrăm că suntem într-adevăr diferiți față de restul partidelor”, scrie Chichirău pe contul de socializare.

  Făcând trimitere la Dan Barna, ea spune că președintele USR trebuie să fie mai loial ideii de democrație decât ideii de putere, să fie mai atașat de principii decât de funcții și să nu facă din putere un scop în sine, ci să fie doar unul din mijloacele prin care putem face bine în jurul nostru.

  De altfel, toate comentariile lui Chichirău îl descriu pe personajul negativ Dan Barna:

  ”Candidez la președinția USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospețimea democratică, respectul față de principii și recunoașterea meritelor și a competenței. Candidez la președinția USR pentru ca USR să ajungă la guvernare, dar să nu guverneze oricum”, prin aceste observații Chichirău arătând starea în care a ajuns USR sub actualul președinte.

  Chichirău atrage atenția că, dacă principiile nu sunt respectate în partid, ”nu o vom face nici la Palatul Victoria”, iar ceea ce descrie ea indică o stare de nemulțumire la adresa lui Dan Barna și o dictatură a președintelui partidului care s-a înconjurat de ”subalterni”, mai spune contracandidata actualului președinte al USR.

  Tematic

  Dan Barna a ajuns de râsul lumii. Ce a putut să scrie un profesor despre liderul USR
  Politolog: ”Masele de proști care urlau ca apucații acum un an… s-au potolit deodată!”
  Rareș Bogdan amenință PSD cu scoaterea de la guvernare ”de urechi și cu picioare în fund”
  Tagurile:
  scandal, USR


  Știrile Zilei