08:03 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Întrevederea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump la Washington (29)
  47920

  ”E o plăcere să putem satisface nevoile americanilor, dar ar trebui să avem în vedere și interesele noastre, nu doar pe ale partenerilor strategici”,

  BUCUREȘTI, 20 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”România se duce total nepregătită la întâlnirea cu SUA”, spune clar generalul Pavel Abraham. ”Întâlnirea trebuia discutată cu guvernul, cu parlamentul, trebuia pregătită de Ministerul de Externe”, este de părere Abraham.

  În plus, față de știrea că vor participa la întâlnire și miniștri americani, în primul rând cel al Energiei, Pavel Abraham e din nou categoric:

  ”Este rușinos să nu participe reprezentanți ai guvernului nostru - mai ales că se anunță că la întâlnire vor fi ministrul american al Energiei și alți miniștri”, consideră generalul.

  Prezența acestor miniștri înseamnă că ar putea fi discutate și probleme economice – ori președintele nu are atribuții în acest domeniu, subliniază generalul Abraham.

  În plus, generalul atrage atenția că, dacă se va semna o declarație care cuprinde și aspecte care nu sunt specifice președintelui, guvernul ar putea fi în situația de a nu le putea îndeplini, deci România ar fi pusă într-o stare neplăcută – aceea de a nu respecta un angajament luat.

  De fapt, cine a cerut această întâlnire? Este clar că SUA, pentru că Trump nu și-ar fi întrerupt concediul de odihnă la cererea intempestivă a lui Iohannis. Deci, americanii au un interes major, de aceea au cerut această întâlnire.

  ”E o plăcere să putem satisface nevoile americanilor, dar ar trebui să avem în vedere și interesele noastre, nu doar pe ale partenerilor strategici”, a declarat generalul Pavel Abraham.

  În fine, experimentatul om al legii atrage atenția asupra unui detaliu al vizitei: ”Un rol important l-a avut George Maior, care are mari probleme în România”, observă Abraham, un detaliu care spune multe!

  Urmează să vedem în curând dacă sunt întemeiate temerile privind intențiile SUA și atitudinea controversată a președintelui Iohannis.

  Тема:
  Întrevederea lui Klaus Iohannis cu Donald Trump la Washington (29)

  Tematic

  Presa finanțată de Congresul SUA lămurește: iată CE îi va pretinde Trump lui Iohannis
  Partidul lui Macron din România atacă întâlnirea lui Iohannis cu Trump
  Vizita lui Iohannis, gafă a lui Maior! Jurnalist din SUA: ”Vă asigur că Trump va afla!”
  Tagurile:
  SUA, România, General

  Știrile Zilei