19:36 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Viorica Dăncilă

  Știrea serii - de la întâlnirea la vârf și ”la cuțite” PSD – ALDE!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  209340

  Final al întâlnirii la vârf a coaliției de guvernare PSD – ALDE, concluzia reuniunii vine ca o surpriză după mai multe săptămâni de critici și atacuri!

  BUCUREȘTI, 21 aug, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Anunțată ca finalul coaliției de guvernare PSD – ALDE, întâlnirea la vârf a liderilor se desfășoară la Vila Lac 1, din Snagov.

  Conform surselor Antena 3, concluzia reuniunii vine ca o surpriză după mai multe săptămâni de critici și atacuri! Astfel, Coaliția rămâne la guvernare, în aceeași formulă, a anunțat Andreea Sava, pe ”surse”.

  Surse din coaliția de guvernare au declarat și agenției STIRIPESURSE.RO că discuțiile ”se îndreaptă spre un deznodământ fericit pentru arcul guvernamental, dar nu s-a luat încă o decizie finală”.

  ”PSD și ALDE ar face pași importanți spre un acord și ALDE nu va ieși de la guvernare, zic sursele citate, aceasta fiind o poză de etapă a discuțiilor din coaliție”, anunță ”Știri pe surse”.

  Așteptăm și o confirmare oficială.

  Update

  PSD-ALDE nu au ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă discuţie, transmite ALDE într-un comunicat de presă. De asemenea, ALDE a amânat pentru septembrie decizia privin rămânerea sau ieșirea de la guvernare.

  „Astăzi, în cadrul şedinţei de coaliţie, prim ministrul Viorica Dăncilă ne-a informat că, urmare a discuţiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante şi consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună. ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor”, a transmis ALDE.

  În paralel, considerăm că este necesară şi o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă, adaugă ALDE. ”Săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică” .

  ”La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni”, a transmis ALDE, într-un comunicat de presă.  

  Tematic

  Codrin intervine în criza PSD – ALDE, îi bagă mințile în cap lui Tăriceanu!
  ALDE, ultimatum pentru PSD, cereri dure - termen limită!
  ALDE se leapădă de Pro România după eșecul negocierilor cu PSD
  Tagurile:
  Calin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei