01:13 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72

  PSD, ultima mutare înainte de finală!

  © Photo: Facebook / TSD Slatina
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  57513

  Remanierea guvernamentală, tensiunile din cadrul Coaliției, propunerile pentru noii miniștri, lansarea oficială a candidaturii premierului și președintelui PSD, Viorica Dăncilă

  BUCUREȘTI, 23 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi, de la ora 12, la Parlament, are loc ședința CExN al PSD, care va pune la punct ultimele detalii (organizatorice) ale Congresului (PSD) de sâmbătă. Din informațiile transmise prin mass media, se cor discuta și propunerile de miniștri pentru completarea cabinetului.

  Viorica Dăncilă a anunțat de vinerea trecută că va trimite săptămâna aceasta propunerile pentru noii miniștri președintelui Klaus Iohannis: pentru cea de vicepremier pe probleme economice, pentru ministrul  de Interne, dar posibil și pentru funcția de vicepremier la parteneriate strategice, dacă Mihai Fifor va primi ”definitivatul” pentru portofoliul de la MAI.

  Tot la CExN și la Congres se va discuta remanierea guvernamentală, dar se vor aduce în discuție și tensiunile din cadrul Coaliției. După cum se știe, ”ultimatumul” ALDE expiră în septembrie – și, chiar dacă nu pare o amenințare serioasă, chestiunea trebuie analizată.

  În fine, cel mai așteptat punct de la Congres, va fi votarea și, probabil, lansarea oficială a candidaturii premierului și președintelui PSD, Viorica Dăncilă, în cursa pentru Cotroceni.

  Congresul Partidului Social Democrat se va reuni sâmbătă, de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

  Nu știm dacă PSD va menționa ceva și despre marea zi a istoriei contemporane, 23 August 1944 – de la care se împlinesc, într-o ciudată tăcere și uitare, 75 de ani. O zi în care, înaintașii PSD de azi au avut un rol special. Dar, se pare că trecutul trebuie uitat…

  Tagurile:
  ședință CEx, Congres, PSD


  Știrile Zilei