03:35 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4593133

  Mircea Diaconu își va anunța mâine candidatura la prezidențiale, și mai multe partide îl vor susține. Candidatura lui Diaconu a fost prevăzută de Sputnik încă din luna iunie

  BRUXELLES, 24 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Potrivit surselor Sputnik, Mircea Diaconu va candida la prezidențiale având în spate mai multe partide care își vor anunța susținerea pentru acesta, iar în spatele lui se va forța și o alianță politică Pro România-ALDE.

  Planul este ca Tăriceanu să renunțe la candidatura proprie, pe care nu o mai susține nimeni în afară de ALDE, iar pe baza candidaturii lui Diaconu să fie testată o alianță politică Pro România-ALDE în ciuda opoziției din Pro România față de acest tandem.

  Mircea Diaconu a trimis presei un anunț interesant care anunță răsturnarea tuturor calculelor pe scena politică:

  ”E sfârșit de săptămână și simt nevoia să vă mărturisesc ceva. Tot ce am făcut până acum în viața mea civico-politică, de la Revoluția din Decembrie 1989, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura, ca independent, la Parlamentul European, a pornit din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine față de ceea ce se întâmplă. Suntem, cu precădere în ultima vreme, martori ai unui lung șir de nedreptăți care au loc în România. Așa că aleg, încă o dată, să mă implic. Cum? Vă povestesc duminică, 25 august, ora 16:00, în cadrul unei conferințe de presă pe care o voi susține pe treptele Ateneului Român, din București”.

  Așadar, un plan bine pus la punct care trebuia să lanseze candidatura lui Diaconu la o zi după anunțul oficial al lui Dăncilă, încurcând PSD din toate punctele de vedere.

  Sputnik a anunțat încă din luna iunie potențialul electoral al lui Mircea Diaconu care era, pe atunci, luat în calcul ca și prezidențiabil pentru PSD. Pentru că PSD l-a respins, Diaconu a fost preluat de alte forțe, printre care, la loc de cinste se numără Dan Voiculescu. Acesta visează să își întemeieze micul său USL cu Ponta și Tăriceanu la pachet, scoțându-l în față pe Diaconu ca prezidențiabil. În funcție de scorul obținut de acesta, se va decide dacă alianța Pro România-ALDE are sau nu șanse de reușită.

  Tagurile:
  Mircea Diaconu


  Știrile Zilei