03:26 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  108513

  Gafele lui Dan Barna nu încetează să uimească opinia publică. După ce acum două zile a susținut că USR nu va intra la guvernare înainte de alegeri, Barna s-a răzgândit și spune că partidul e pregătit să participe la guvernare.

  BRUXELLES, 29 august- Sputnik, Daniela Porovăț. "Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibilă reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară", a declarat astăzi Barna la Tulcea.

  "Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate", a mai spus liderul USR.

  Acum doar două zile, Barna avea o cu totul altă părere:

  ”USR va susține parlamentar variantele de guvern generate după căderea guvernului PSD. Va fi un guvern de tranziție, care nu va putea să angajeze reformele mari. Poziția noastră e tranșantă acum. Participarea la guvernare presupune legitimitatea din partea cetățenilor. Ideea că am putea guverna alături de Tăriceanu și Ponta e de neacceptat pentru electoratul nostru”, a declarat Dan Barna la un post de televiziune.

  Nu e prima ”răzgândire” a lui Dan Barna. Într-un mod similar, după ce a spus că ar fi de acord cu investiții din Rusia și China, peste doar câteva zile s-a lepădat de această declarație și a spus că nu mai este de acord cu aceste investiții.

  Dar cea mai celebră butadă a lui Dan Barna, care a făcut valuri pe internet și în media din România, este cea referitoare la cazul din Caracal: ” dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat”, a spus prezidențiabilul USR-PLUS spre amuzamentul unei țări întregi.

  Tematic

  Exclusiv: În spatele lui Dan Barna și a liderilor USR s-ar afla… o surpriză totală!
  Teorie șoc: Cine se află în spatele lui Dan Barna și a liderilor USR - surpriză totală!
  Macron îi dă dreptate lui Dan Barna: relația cu Rusia ar trebui ”regândită”
  Tagurile:
  Guvernare, Dan Barna

  Știrile Zilei