20:30 29 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.75
 • USD16.94
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  61812

  Mișcare interesantă de trupe la Senat, acolo unde Alina Gorghiu ar putea fi candidatul opoziției unite pentru a doua poziție în stat. Gorghiu este însă la cuțite cu Ludovic Orban, președintele PNL

  BRUXELLES, 2 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. În așteptarea demisiei lui Tăriceanu de la șefia Senatului, Alina Gorghiu ar putea fi propunerea PNL, dar și a celorlalte partide din opoziție, pentru acest post. Propunerea pare făcută în defavoarea lui Ludovic Orban.

  Pentru a da un semnal al scoaterii PSD de la guvernare, ALDE și cei trei senatori Pro România ar putea-o susține pe Gorghiu pentru a-i spori șansele. PMP ar urma să facă același lucru, la fel și USR, iar în fața opoziției unite, PSD nu mai are șanse să își păstreze postul decât dacă rupe o halcă mare din voturile ALDE de la Senat, ceea ce Dăncilă a încercat să facă negociind cu senatorul Daniel Zamfir, sau dacă beneficiază de susținerea altor senatori din afara PSD.

  Preluarea postului de președinte al Senatului de către opoziție ar fi o lovitură în plus pentru PSD după retragerea ALDE de la guvernare și ar indica faptul că zilele PSD sunt numărate la putere.

  În acest moment, PSD are 67 de voturi în Senat, în condiţiile în care majoritatea este de 69. Așadar, șansele PSD de a-și păstra șefia Senatului sunt mici.

  Tagurile:
  Senat, Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Dan Barna

  Știrile Zilei