05:48 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  97020

  Tăriceanu și-a luat azi rămas bun de la șefia Senatului cu un ultim discurs în care a vorbit din nou despre amestecul serviciilor în justiție și despre lupta sa împotriva abuzurilor.

  BRUXELLES, 2 septembrie- Sputnik, Daniela Porovăț. Final de drum! Călin Popescu Tăriceanu și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Senatului în plenul Camerei Superioare a Parlamentului și a ținut un ultim discurs în care și-a apărat parcursul politic al ultimilor ani.

  „Am acționat pentru a fi un președinte corect, echilibrat și echidistant. Am promis că voi fi implicat, nu voi asista pasiv la ce se întâmplă în societate. Am militat ca drepturile și libertățile cetățeanului să fie reale, nu lozinci de campanie. Am denunțat de la această tribună abuzurile din justiție. M-am bucurat de susținerea unor dintre dumneavoastră. E trist pentru mine să remarc că opoziția nu a înțeles această luptă pentru îndepărtarea influenței serviciilor din justiție și pentru eliberarea judecătorilor de sub orice presiune”, au fost ultimele cuvinte ale Tăriceanu ca președinte al Senatului.

  În paralel, premierul Viorica Dăncilă și-a arătat cărțile prin care vrea să păstreze majoritatea parlamentară. Ea a declarat că prin decizia de a-l susține din partea PSD pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a vrut să arate că social-democrații sunt corecți până la capăt, pentru că funcția de președinte al Senatului a aparținut ALDE. Dăncilă a mai susținut că Meleșcanu, care este vicepreședinte ALDE, nu este de acord cu alianța cu partidul lui Victor Ponta și "bineînțeles că susține Guvernul".

  "Dânsul nu este de acord cu coaliția cu ProRomânia și bineînțeles că susține Guvernul. Locul a fost al ALDE și noi am vrut să arătăm că suntem corecți până la capăt. Puteam să avem o propunere din partea PSD, dar am vrut să fim corecți până la capăt. Am discutat cu colegii mei, am discutat azi și la întâlnirea cu președintele Camerei Deputaților. A fost un vot la Senat pentru acest lucru”, a spus Dăncilă.

  Grupul senatorilor PSD a decis susținerea fostului ministru de Externe pentru funcția de președinte al Senatului, în locul lui Călin Popescu Tăriceanu. Decizia l-a luat prin surprindere pe liderul ALDE, care a declarat că a discutat cu Teodor Meleșcanu duminică seară, dar acesta nu i-a transmis nimic în legătură cu intenția PSD de a-l propune la șefia Senatului.

  Tematic

  Nucleara serii: Tăriceanu trădează PSD până la capăt, declarație incredibilă!
  ”Ne-am săturat de javre ca tine!” - mesaj distrugător din Germania… pentru Tăriceanu!
  Opoziție la Tăriceanu: liderul senatorilor ALDE distruge alianța cu Pro România
  Tagurile:
  Discurs, Călin Popescu-Tăriceanu


  Știrile Zilei