09:54 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  36802

  Teodor Meleșcanu riscă excluderea din ALDE dacă va accepta să candideze la șefia Senatului din partea PSD. La fel se va proceda cu toți membrii ALDE care pactizează cu PSD.

  BRUXELLES, 3 septembrie - Sputnik, Daniela Porovăț. Teodor Meleșcanu a aruncat ALDE într-o dispută internă după ce a acceptat să candideze la șefia Senatului cu sprijinul PSD, fără să-și consulte colegii înainte. În ședința ALDE care are loc în prezent, s-a luat decizia că Teodor Meleșcanu nu va fi exclus momentan din ALDE, dar că se va trece la această măsură extremă dacă fostul ministru de Externe va candida la sefia Senatului cu sprijinul PSD.

  Aceeași amenințare a fost făcută la adresa tuturor membrilor ALDE care susțin PSD. Conducerea ALDE vrea să-l convingă pe Meleșcanu să renunțe la acordul PSD, dar fostul ministru de Externe se încăpățânează să susțină că este o mutare bună pentru partid. Nici ALDE nu îl poate exclude ușor pe Meleșcanu pentru că va pierde grupul din Senat.

  Șefii ALDE au decis așadar că nu-l susțin pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului și că partidul va intra în cursă cu un alt candidat, s-a decis în aceeași ședință. Candidatul ALDE la șefia Senatului o să fie senatorul Ion Popa, au decis liderii partidului.

  Tematic

  Dăncilă dezvăluie manevra menținerii lui Maior în SUA: combinație cu Meleșcanu și Iohannis
  Meleșcanu nu renunță la șefia Senatului, spre disperarea lui Tăriceanu
  Meleșcanu pleacă: O acceptă Iohannis pe Ramona Mănescu la Externe?
  Tagurile:
  Candidat, PSD-ALDE, Teodor Meleșcanu


  Știrile Zilei