13:41 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  22620

  Astăzi va avea loc prima ședință de Guvern în noua formulă, după ce ALDE a părăsit coaliția de guvernare.

  BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, care va începe la ora 16.00, figurează mai multe proiecte de hotărâre.

  Pe agenda ședinței va fi inclus proiectul de hotărâre referitor la aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de studiu, de merit și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, care se acordă elevilor în anul școlar 2019-2020 și cel privitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Spital regional de urgență Cluj”.

  Aceasta este prima ședință de Guvern după ce miniștrii ALDE au demisionat, informează capital.ro.

  Șeful statului a refuzat propunerile de miniștri trimise de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile rămase libere în urma acestor demisii.

  Premierul nu s-a lăsat mai prejos și i-a transmis președintelui Iohannis că românii încă așteaptă explicații cu privire la motivul pentru care ”încalcă repetat Constituția”. Mai mult, Dăncilă a precizat că încercarea președintelui de a crea panică în societate este de un cinism ”incalificabil”.

  Tematic

  Criză în învățământ: ce îi așteaptă pe elevi și profesori în noul an școlar
  Guvernul își bate joc de elevi. Câți bani sunt alocați pentru un școlar
  Burse elevi 2019-2020: schimbări. Care va fi valoarea lor
  Tagurile:
  elevi, bani, Guvern


  Știrile Zilei