15:08 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2273111

  Președintele României a accentuat, în discursul său, problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ.

  BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Prezent la Școala Ferdinand I din Capitală, președintele Klaus Iohannis a preferat să accentueze, în discursul său, problemele din sistemul de învățământ, în detrimentul unui mesaj optimist, așa cum ar fi fost de preferat având în vedere că vorbim despre prima zi de școală.

  Șeful statului a spus că vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la examenul de bacalaureat. Mai mult, în opinia sa, se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională.

  ”Sau cum se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini. (…) În același timp, educația oferită de școală este o oportunitate de a se pregăti pentru o Europă și o lume în profundă schimbare, o lume care nu așteaptă după cei care sunt captivi în practici anacronice, în corupție sau în metehne comuniste”, a declarat Iohannis

  Șeful statului nu a uitat nici de problema pazei în școli, afirmând că autoritățile au datoria de a crea un mediu sigur în clase, însă multe școli din ziua de azi nu au nici măcar un serviciu de pază funcțional. Este, a mai spus Iohannis, de datoria autorităților să asigure un drum sigur către școală.

  ”Dar iată că și aici există tergiversări în organizarea și decontarea transportului elevilor, ba, mai mult, există demersuri ale Guvernului care scot transportul rutier județean din aria serviciilor publice”, a adăugat președintele.

  Acesta a adăugat că elevii sunt expuși riscurilor atât în interiorul școlii, cât și în drumul către școală și că asemenea dovezi de nepăsare trebuie să înceteze.

  Tematic

  Președintele Iohannis îl descalifică, de la Cotroceni, pe profesorul Iohannis
  Fifor îl trimite pe Iohannis în concediu: ”E cel mai bine pentru România!”
  Iohannis, atac dur la Breaz: ”experimente cu efecte grave asupra Educației”
  Tagurile:
  Mesaj, Prima zi de școală, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei