11:53 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  423085

  Printr-un gest incalificabil, Alianța USR-PLUS a anunțat că se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european, deși propunerea a fost acceptată de președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

  BRUXELLES, 9 septembrie - Sputnik, Daniela Porovăț. Europarlamentarii USR-PLUS nu scapă nici o ocazie să atace Românie în afara țării și să o denigreze în Parlamentul European. De această dată, USR-PLUS se opune candidatului României pentru postul de comisar european, denigrând astfel țara, subminând poziția de negociere a României și mutând războiul politic la Bruxelles.

  ”Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care și grupul Renew Europe (a treia forță politică în PE), iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului european”, își justifică delegația USR-PLUS opoziția față de Rovana Plumb, uitând să menționeze că grupul Renew Europe este condus de Dacian Cioloș, așadar adversitatea acestui grup față de propunerea PSD este manevră românească, nu europeană.

  Deși România este condusă de un Guvern PSD, care are tot dreptul să facă nominalizarea pentru funcția de comisar european, Dacian Cioloș ar vrea să își pună un om de-al lui în această funcție importantă sau, de ce nu, chiar pe el însuși.

  Lupta pentru un portofoliu important acordat României este în toi, dar poziția USR-PLUS are tocmai scopul de a fragiliza poziția României și de a-i diminua forța de negociere. În interesul cui, ar fi întrebarea corectă de adresat acum celor de la USR-PLUS. Pentru că dacă România pierde un portofoliu important, acesta se va duce la un alt stat. Așadar, pentru cine lucrează, de fapt, Dacian Cioloș?

  Tematic

  Întâlnire de gradul zero la Bruxelles între Dăncilă și președintele Comisiei Europene
  Cum se va face din nou România de râs la Bruxelles pe mâna lui Cioloș
  PSD dă lovitura! Rovana Plumb a fost desemnată comisar european
  Tagurile:
  Rovana Plumb, USR


  Știrile Zilei