09:12 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  76021

  Premierul României a declarat astăzi că numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este o reușită pentru țara noastră. A apărut și prima reacție a Rovanei Plumb.

  BUCUREȘTI, 9 septembrie - Sputnik, Marius Holdean. Premierul Viorica Dăncilă a spus astăzi că nominalizarea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este "dovada încrederii pe care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes mandatul".

  "Numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este o reușită pentru țara noastră. Este dovada și expresia încrederii pe care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat", a spus Dăncilă pe facebook.

  Spre deosebire de Dăncilă, USR-PLUS a atacat desemnarea Rovanei Plumb și a spus că se va opune reușitei acesteia, mutând din nou scandalul politic din România la Bruxelles.

  Rovana Plumb a reacționat și ea la anunțul oficial al nominalizării pentru postul de comisar european, spunând că are convingerea că echipa din care ar urma să facă parte va avea puterea de a face față provocărilor viitoare ale Uniunii Europene.

  ”Este o nominalizare care mă onorează și responsabilizează în egală măsură. Ca om politic și cetățean care face parte din generația care a lucrat și lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcție europeană”, a spus Rovana Plumb.

  Ea i-a mulțumit premierului pentru susținere, dar și lui Dan Nica, cealaltă propunere a PSD, pentru fair play:

  ”Îi mulțumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susținerea acordată. Îi mulțumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat. Doresc sa îi mulțumesc doamnei Președinte-ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, spune Rovana Plumb într-o declarație de presă.

  Tematic

  Îngrijorări în Franţa: sănătatea copiilor, în pericol din cauza poluării cu plumb
  Rovana Plumb și Dan Nica, propunerile PSD pentru funcția de comisar european
  Moment crucial! Rovana Plumb şi Dan Nica susţin interviuri la Bruxelles
  PSD dă lovitura! Rovana Plumb a fost desemnată comisar european
  Rovana Plumb l-a făcut de rușine pe Victor Ponta în plină campanie!
  Tagurile:
  comisar european, Rovana Plumb


  Știrile Zilei