02:30 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Senatul României

  FLASH: Tăriceanu, distrus: Meleșcanu a devenit președintele Senatului cu sprijinul PSD

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  88591

  În acest moment s-a încheiat votarea pentru noul președinte al Senatului. PSD îl susține pe Meleșcanu, ALDE pe Ion Popa, iar PNL pe Alina Gorghiu. USR nu are propunere, iar UDMR o susține tot pe Gorghiu

  BUCUREȘTI, 10 septembrie - Sputnik, Marius Holdean. Pentru a tranșa disputa din Senat între Meleșcanu și Tăriceanu, care s-au contrat de la microfon, fostul ministru al Justitiei, senatorul PSD Titus Corlatean, a explicat că, potrivit Regulamentului, fiecare grup poate să propuna câte un candidat și că nu există interdicția legală ca un grup să propună un candidat din alt grup.

  UPDATE: 18:14 Călin Popescu Tăriceanu nu poate să accepte că un senator din propriul său partid i=a făcut praf strategia de retragere de la guvernare și a amenințat că va face sesizare la CCR pentru desfășurarea alegerilor de la Senat. ”Această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului. Vom face sesizare la CCR”, a declarat Tăriceanu, incapabil să accepte înfrângerea.

  UPDATE 18:09: Lovitură crâncenă pentru Tăriceanu: Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului, în turul II al alegerilor din plen. Meleşcanu, susținut și propus de PSD, a obţinut 73 de voturi, faţă de cele 59 obţinute de Alina Gorghiu, dovedind că și-a păstrat majoritatea la Senat. Pentru Tăriceanu însă este o dovadă că a făcut o mare greșeală plecând de la guvernare și demisionând de la șefia Senatului.

  UPDATE: Teodor Meleşcanu, propunerea PSD pentru preşedinţia Senatului, a obţinut cele mai multe voturi, 67, dar nu a devenit președinte din cauza lipsei unui singur vot, având nevoie de majoritatea voturilor pentru a obţine mandatul. Astfel, se organizează un tur II, în care vor intra Meleşcanu şi Gorghiu (PNL), aceasta din urmă obţinând 49 de voturi în primul tur. Coșmarul lui Tăriceanu este pe cale să se întâmple, Meleșcanu plecând cu prima șansă în acest al doilea tur.

  Alina Gorghiu, propunerea PNL a obţinut 49 de voturi, în timp ce Ion Popa, propunerea ALDE a obţinut doar 13 voturi. Acum însă ALDE a dat ordinul oficial ca voturile senatorilor săi să meargă spre Gorghiu ca să blocheze alegerea lui Meleșcanu.

  - știre în curs de actualizare-

  Tagurile:
  Senat


  Știrile Zilei