02:31 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Membri ai Guvernului

  Dăncilă, mișcare de geniu: readuce ALDE la guvernare, dar fără Tăriceanu

  © Photo: gov.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4590141

  După reușita de ieri cu instalarea lui Meleșcanu la șefia Senatului, Dăncilă s-a întâlnit cu mai mulți lideri ALDE cărora le-a propus să se reîntoarcă în Guvern, izolându-l astfel pe Tăriceanu.

  BUCUREȘTI, 11 sept - Sputnik, Marius Holdean. Planul genial al premierului și președintelui PSD Viorica Dăncilă va avea ca rezultat că aceasta nu va mai veni cu Guvernul pentru vot în Parlament, ci va reface efectiv configurația guvernamentală dinainte de gestul pripit al lui Tăriceanu de a anunța retragerea de la guvernare.

  Astfel, în cadrul unei întâlniri de taină la care au participat și mai mulți lideri PSD, Dăncilă le-a propus celor de la ALDE să revină în Guvern, în ciuda opoziției lui Călin Popescu Tăriceanu.

  Prin această mutare, Dăncilă încearcă să evite un vot în Parlament, pe restructurarea Guvernului. Premierul va explica că din moment ce oameni din ALDE ocupă aceleași portofolii, atunci coaliția este încă funcțională și nu este nevoie de o restructurare a Guvernului.

  Ulterior, Dăncilă va trimite propunerile de miniștrii la Cotroceni, acolo unde Klaus Iohannis are dreptul de a respinge, o singură dată, motivat, un ministru. Este posibil ca Dăncilă să aștepte un prim refuz al președintelui și apoi să trimită, din nou, aceleași propuneri de miniștri.

  Aceste decizii au fost luate, aseară, într-o ședință restrânsă care a avut loc la Guvern, spun sursele Realitatea Tv.

  Tematic

  Viorica Dăncilă și Codrin dau politica peste cap! Reacții puternice ale unor personalități
  Dăncilă l-a făcut praf pe Iohannis! Consilier: ”Nu o subestimați, veți avea mari surprize”
  Veritabilă demonstrație de forță: Viorica Dăncilă și PSD revin!
  Tagurile:
  Călin Popescu-Tăriceanu, ALDE, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei