20:52 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  33015

  E bătălie mare pentru voturile de la prezidențiale. PNL se agită în Parlamentul European să o scoată pe Kovesi procuror șef european sperând că acest lucru îi va aduce lui Iohannis voturi din tabăra Rezist

  BRUXELLES, 12 sept - Sputnik, Daniela Porovăț. Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat pe pagina sa de facebook că astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, ”Grupul PPE în Parlamentul European va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european și va susține foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruța Kövesi”.

  Insistența delegației PNL din Parlamentul European pentru a defila cu Kovesi este legată de încercarea de a atrage voturi din tabăra Rezist și de a impulsiona alegătorii lui Iohannis cu o reușită care să spargă monotonia și plictiseala care emană de la Cotroceni.

  Mureșan spune în aceeași postare că tot astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene și să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-șef european.

  El subliniază că poziția PPE este ca echipa de negociatori să se apuce cât mai repede de treabă, să se întâlnească cât mai rapid cu reprezentanții Consiliului și să ajungă la un acord, și insistă să își aroge meritele prin faptul că și PNL face parte din acest grup.

  ”Mandatul acestei echipe de negocieri, așa cum a fost el stabilit înaintea alegerilor europarlamentare și cum a fost confirmat oficial de președintele Parlamentului European în luna iulie, va fi acela că doamna Kövesi este candidatul Parlamentului European și este singura persoana pe care Parlamentul European o acceptă pentru această poziție ca urmare a procedurii obiective de selecție ce s-a desfășurat până acum”, își continuă Mureșan campania de promovare a lui Kovesi, sperând că aceasta va spune un cuvânt de mulțumire la final care să mai aducă niște voturi pentru Iohannis.

  Tematic

  Incredibil! Iohannis atacă PSD în fața copiilor la deschiderea anului școlar!
  Tăriceanu apelează la Iohannis ca să-și salveze partidul de Dăncilă
  Iohannis blochează România? Mii de angajați la stat nu și-au primit salariile
  Tagurile:
  PNL, Klaus Iohannis, Kovesi


  Știrile Zilei