02:32 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Traian Băsescu

  Incendiar! Băsescu, acuzat că a primit 1500 de dolari de la Securitate!

  © AFP 2019 / JOHN THYS
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  28460

  Fostul apropiat al lui Traian Băsescu, Radu Cristescu, a postat pe pagina sa de facebook o imagine cu ceea ce pare a fi o notă a Securității în care lui Băsescu i se dădeau 1.500 de dolari pentru serviciile sale.

  BUCUREȘTI, 12 sept - Sputnik, Marius Holdean. ”Ce o fi asta??? După cum bine știm turnătorul Petrov, alias Băsescu, a avut doua declarații vis a vis de faptul ca a fost turnător al Securității:

  -una dintre declarații în care sfidează inteligenta tuturor romanilor, sfidând bunul simt, spune ca nu a stiut ca CI-stul, cel căruia îi turna, era de la securitate.

  -în cea de a doua declarație recunoaște ca scrisul este al lui, adică, da, a turnat, dar ca nu a fost remunerat, adică nu a primit bani pentru turnătorii”, își începe Cristescu postarea pe facebook.

  Apoi, același politician continuă:

  ”Oare 1500 de dolari cât primea el pe vreme lui Ceaușescu nu erau bani?

  Citiți documentul de mai jos!

  Ce zici Petroave de asta?!? Ai luat sau nu ai luat bani?”

  În dovada acuzațiilor sale, Cristescu publică pe facebook un document din care rezultă că Băsescu ar fi primit 1500 de dolari în calitate de colaborator, având sarcini precise date de Securitate:

  ”Despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă pe deplin adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1500 de dolari SUA pentru subvenționare rețelei în cadrul noilor deziderate”, se arată în ceea ce pare a fi o notă transmisă fostului șef al Securității, Iulian Vlad în octombrie 84.

  Dezvăluirile lui Cristescu au loc în contextul în care, săptămâna trecută, Traian Băsescu a declarat la Curtea de Apel Bucureşti cu referire la dosarul său cu CNSAS că nu a știut că serviciul de contrainformații militare reprezintă securitatea și, de asemenea, că nu a știut că i s-ar fi alocat un nume conspirativ. Instanța se va pronunța pe 20 septembrie dacă Băsescu a fost sau nu colaborator al Securității.

  Tematic

  ”Klaus, nici nu știi, cât de mic începi să fii!” Băsescu îl distruge pe Iohannis!
  Lazarus l-a distrus pe Băsescu, l-a lovit cu ”fetele sechestrate și livrate americanilor”
  Piața Victoriei: Ideolog ”de dreapta”, apropiat de Orban și Băsescu – huiduit și blocat
  Tagurile:
  Securitate, Băsescu, Mită


  Știrile Zilei