08:10 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  11310

  Iohannis ar urma să respingă toate cele șase propuneri de miniștri ai PSD, trimițând-o iarăși pe Dăncilă la vot în Parlament, spun sursele Digi 24. Președintele și-ar continua astfel războiul de uzură cu PSD.

  BUCUREȘTI, 12 septembrie - Sputnik, Marius Holdean. Iohannis are tot interesul să țină PSD în șah ca să îl fragilizeze în vederea prezidențialelor, ferindu-se, în același timp, de anticipate sau de a lăsa opoziția să preia guvernarea, gafele PNL-USR și cine ar mai veni alături de ei la Palatul Victoria urmând să se răsfrângă asupra președintelui țării.

  Astăzi, la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, președintele va avea o primă reacție după propunerile înaintate de premierul Viorica Dăncilă, iar conform unor surse politice citate de Digi 24, Iohannis ar urma să respingă cele șase propuneri de miniștri și să o trimită, din nou, pe Viorica Dăncilă în Parlament pentru un vot.

  Indiferent însă de reacția lui Iohannis, Dăncilă a reușit prin cele șase propuneri să aducă de partea ei o felie consistentă din ALDE care își dorește să revină la guvernare alături de PSD deoarece nu crede că mai are vreun viitor alături de Tăriceanu și de Pro România în alianța făcută cu forța de liderii delor două partide.

  Propunerile la care Iohannis trebuie să dea răspuns astăzi sunt:

  • Grațiela Gravilescu (ALDE)- Ministerul Mediului
  • Ion Cupă (ALDE)- Ministerul Energiei
  • Alexandru Băișanu (ALDE) - Relația cu Parlamentul
  • Camelia Gavrilă - Ministerul Educației
  • Dan Chirilă - Ministerul de Interne
  • Dan Matei (consilierul lui Dăncilă) - vicepremier pentru probleme economice

  „Sper ca de această dată domul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și să nu blocheze propunerile. E important să dăm dovadă de responsabilitate și dincolo de lupta politică trebuie să primeze interesul României și al românilor.”, a spus Viorica Dăncilă cu privire la aceste propuneri.

  Dar, dacă Iohannis le va respinge din nou, așa cum se prefigurează, Dăncilă va trebui să își asigure majoritatea în Parlament. Cu o parte din ALDE trecută de partea PSD cu ajutorul lui Meleșcanu, Dăncilă a câștigat timp prețios prin aceste nominalizări și acum are șanse sporite să își păstreze guvernarea și în urma unui vot în Parlament, deoarece opoziția este diviziată și nimeni nu vrea să preia guvernarea înainte de prezidențiale.

  Tematic

  Iohannis, mesaj neadevcat în prima zi: a făcut praf începutul de an școlar!
  Incredibil! Iohannis atacă PSD în fața copiilor la deschiderea anului școlar!
  Iohannis blochează România? Mii de angajați la stat nu și-au primit salariile
  Tăriceanu apelează la Iohannis ca să-și salveze partidul de Dăncilă
  Iohannis, făcut de râs de o studentă: șeful statului nu a avut răspuns!
  PNL și-o leagă pe Kovesi de gât sperând că aduce voturi pentru Iohannis
  Tagurile:
  Miniștri, Guvern, PSD, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei