06:23 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

  Iohannis, lovit în plin: Dăncilă propune pactul pentru bunăstarea românilor

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  201770

  Premierul Viorica Dăncilă a venit în fața românilor cu ”singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa”

  BUCUREȘTI, 14 sept - Sputnik, Marius Holdean. Mesaj politic de forță din partea premierului Dăncilă care le propune românilor un pac al bunăstării, în contrast cu pactul politic și abstract al lui Iohannis.

  ”Am văzut cu toții în ultima perioadă nenumărate propuneri de pacte și acorduri. Partidele și candidații vorbesc între ei despre cum să joace jocul politic, se ceartă, negociază și eșuează lamentabil în fața românilor. Pentru că niciuna din aceste inițiative nu are impact și finalitate pentru oameni. Niciuna nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsură menită să facă bine societății, să aducă o creștere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viața de zi cu zi”, își explică Dăncilă pe pagina ei de facebook inițiativa.

  În consecință, arată Dăncilă, ea propune ”singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor și ale profesorilor, precum și salariile din construcții. La 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 15% și a crescut pensia minimă garantată”.

  Premierul face apel la memorie și își lansează propunerea în contrast cu practicile partidelor de dreapta:

  ”Având în vedere istoricul și practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor și ținând cont de afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate și regres social, propun partidelor parlamentare semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare”, este mesajul adresat de Dăncilă românilor.

  Ea lansează o provocare pentru partidele de dreapta: ”Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012”.

  Bineînțeles, Dăncilă își asumă acest pact în fața cetățenilor:

  ”Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent. Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, mai spune Dăncilă în postarea ei pe facebook care anunță linia directoare a candidatului la prezidențiale al PSD.

  Tematic

  Tăriceanu apelează la Iohannis ca să-și salveze partidul de Dăncilă
  Replica lui Dăncilă la blocajul lui Iohannis: „Nu îmi este teamă să mergem în Parlament”
  Dăncilă a reușit: ALDE se rupe în două. Unele filiale susțin revenirea la guvernare cu PSD
  Tagurile:
  Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei