06:53 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70

  Succes neașteptat al lui Dăncilă: Ponta și Dan Barna sunt de acord cu pactul premierului!

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  435001

  Doi lideri de partide s-au declarat de acord cu pactul pentru bunăstarea românilor propus de premierul Dăncilă. Victor Ponta și Dan Barna s-au arătat, surprinzător, de partea președintelui PSD, doar că Barna, în stilul USR, pune condiții imposibile.

  BUCUREȘTI, 14 sept - Sputnik, Marius Holdean. Liderul Pro România, Victor Ponta, anunţă că va propune colegilor să semneze şi să susţină Pactul Naţional propus de Viorica Dăncilă şi că ia în serios propunerea.

  ”În calitatea mea de lider al ProRomania vreau să confirm că am primit din partea Doamnei Viorică Dăncilă propunerea de a semna “Pactul Naţional pentru Bunăstarea Romanilor” . Deşi mailul apare că fiind trimis de “Liviu Dragnea-Cabinet Presedinte”-am luat foarte în serios propunerea pentru că subiectul este foarte serios! Vreau să anunţ faptul că voi propune colegilor mei să semnăm şi susţinem acest Pact National”, anunță Ponta, prezentând motivele unei astfel de decizii.

  El argumentează că ProRomania a fost iniţiat de câţiva oameni care, în anul 2012 , au făcut parte din Guvernul care a dat înapoi românilor pensiile şi salariile tăiate în 2010 de Băsescu şi PDL şi că este absolut normal să sustină în continuare şi cu toată consecvenţa principiul păstrării veniturilor populaţiei

  ”Spre deosebire de celelalte partide, ProRomania a venit deja cu o propunere alternativă la tăierea salariilor şi pensiilor-restructurarea radicală a Administraţiei Publice ( reducerea numărului de judeţe, de unităţi admnistrativ teritoriale, de agenţii naţionale şi structuri deconcentrate, a Parlamentului ( 200 deputaţi şi 100 senatori) şamd-există soluţii realiste şi eficiente!”, susţine Ponta.

  Și președintele USR, Dan Barna, a spus că USR ar semna pactul cu PSD ”pentru bunăstarea românilor”, doar numai dacă Viorica Dăncilă demisionează din funcția de prim-ministru, iar PSD semnează un pact politic pentru organizarea alegerilor anticipate.

  ”Ce i-am scris în această dimineață doamnei Dăncilă”, spune Dan Barna:

  ”Stimată doamnă Prim-ministru Viorica Dăncilă,

  Am luat act de propunerea pe care ne-ați adresat-o în spațiul public cu privire la semnarea unui pact pentru bunăstarea românilor.

  Vă scriu pentru a vă transmite că Alianța USR PLUS se angajează să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare românilor.

  Doar dacă dumneavoastră și PSD semnați pactul pentru anticipate și vă prezentați demisia din funcția de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact”, spune liderul USR.

  Dan Barna pune așadar condiții imposibile. Dar faptul că a reacționat la propunerea lui Dăncilă arată că tema lansată de Dăncilă nu poate lăsa pe nimeni indiferent!

  Tematic

  Tăriceanu apelează la Iohannis ca să-și salveze partidul de Dăncilă
  Dăncilă a reușit: ALDE se rupe în două. Unele filiale susțin revenirea la guvernare cu PSD
  Replica lui Dăncilă la blocajul lui Iohannis: „Nu îmi este teamă să mergem în Parlament”
  Tagurile:
  Dan Barna, Victor Ponta, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei