06:21 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Decizie CCR – Iohannis, obligat să se supună! Birchall, direct vizată!

  © Photo: presidency.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  86190

  Decizie de ultimă oră a Curții Constituționale în conflictul Guvern – Președinție, Klaus Iohannis e obligat să se supună deciziei și să vină cu motivări

  BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Veste de ultimă oră, care schimbă multe date ale problemei. CCR a admis parțial sesizarea premierului și existența unui conflict instituțional – dar acum câteva aspecte sunt clare!

  Astfel, conform deciziei CCR de azi, Iohannis este obligat să revoce miniștrii demiși de premier și să numească interimari.

  De asemenea, Iohannis e obligat să motiveze refuzul numirii noilor miniștri.

  Pe de altă parte, premierul Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere. Termenul pentru premier este de 45 de zile.

  În aceste condiții, trebuie să intre imediat în vigoare demiterea ministrului Justiției, Ana Birchall, autoarea celor mai controversate demersuri din ultimele zile. Prin refuzul nemotivat al lui Iohannis, Birchall a rămas în funcție – în favoarea ei intervenind direct și procurorul general al SUA – care se pare că i-ar fi transmis și o ”foaie de parcurs”!  Știrile Zilei