13:35 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70

  Primul candidat la președinție respins de BEC

  © Facebook / Viorel Cataramă
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (84)
  49350

  Biroul Electoral Central a respins astăzi candidatura omului de afaceri Viorel Cataramă și a înregistrat primii doi concurenți.

  BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii omului de afaceri Viorel Cataramă pentru alegerile prezidențiale. BEC și-a motivat decizia prin prezența unor elemente de similitudine evidente în 94 170 de semnături din cele 230 341.

  Cataramă a atacat decizia la Curtea Constituțională. În opinia lui aceasta este una nelegală, bazată pe aprecieri subiective.

  “Este o decizie profund nelegală și am contestat-o deja la Curtea Constituțională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea”, a declarat el, potrivit Mediafax.

  Viorel Cataramă este un om de afaceri, fondatorul companiei de mobile Elvila, care deține 23 magazine proprii și 30 unități de franciză. În anul 2018 și-a fondat propriul partid – Dreapta Liberală.

  Tot astăzi, BEC a înregistrat primele două candidaturi: Viorica Dăncilă și Theodor Paleologu, precum și însemnele electorale ale acestora.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (84)
  Tagurile:
  Alegerile prezidențiale


  Știrile Zilei