10:18 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  81860

  “Domnule Tăriceanu, Dumnezeu să vă mai înțeleagă, că noi pământenii suntem din ce în ce mai puțini...”

  BUCUREȘTI, 23 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mesaj de ultimă oră din partea cunoscutului senator Daniel Zamfir: ”Văd că domnnul Tăriceanu mă amenința cu excluderea din partid daca mă voi afilia grupului PSD din Senat”.

  ”Nu mai comentez că suntem azi fără grupuri parlamentare atât la Senat cât și la Cameră din cauza deciziilor domniei sale, dar întreb: Când a fost serios dl Tăriceanu?”.

  Iar întrebarea este cât se poate de serioasă, pentru că există argumente care îl incriminează pe Tăriceanu.

  ”Am redepus azi la Parlament pachetul de legi de protecție a consumatorilor împotriva abuzurilor”, anunțase puțin mai devreme Daniel Zamfir – și iată ce conține pachetul… și se pare că nu-i convine lui Tăriceanu și celor pe care-i susține:

  1. Legea de protecție a consumatorilor împotriva dobânzilor excesive;
  2. Legea de protecție a consumatorilor împotriva cesiunilor speculative de creanțe;
  3. Legea de protecție a consumatorilor împotriva executărilor silite abuzive și intempestive;
  4. Legea de protecție a consumatorilor împotriva riscului valutar( conversia)

  ”Legile vizează circa patru milioane de familii care sunt expuse azi abuzurilor creditorilor, fie că vorbim de bănci, de IFN-uri sau colectori de creanțe”, precizează Daniel Zamfir, care subliniază ”mă voi asigura că acum direcția legislație din Senat va solicita și avizul Consiliului economic și social sa nu mai existe pretexte de neconstituționalitate”.

  Iar problema mare este că acum Zamfir nu mai e singur – ci ”îi am alături de mine, până acum, pe parlamentarii PSD care au semnat inițial proiectele și vrem ca ele sa treacă cat mai repede prin parlament, fiind deja solicitată procedura de urgenta. PENTRU OAMENI, PENTRU DREPTATE”.

  ”Am spus că nu renunț și așa am făcut!”, scrie Daniel Zamfir, cel care s-a remarcat ca principal apărător al drepturilor românilor contra abuzurilor băncilor. 

  De aceea, întrebarea privind seriozitatea lui Tăriceanu e perfect argumentată, mai ales că există și un alt context: al menevrelor cu Victpr Ponta!

  ”Când a fost serios dl Tăriceanu? Acum când vrea să mă excludă că mă afiliez-fara sa devin membru-unui grup politic care susține pachetul de legi împotriva abuzurilor, dar tace mâlc când partenerul sau, dl Ponta a spus public că va negocia, după moțiune, o viitoare formula guvernamentala PSD-Pro Ro- ALDE?”

  Ca o concluzie, Daniel Zamfir îl bagă în corzi pe Tăriceanu: ”PSD-ul nu mai e așa rău, daca ne negociază Ponta?”

  ”Domnule Tăriceanu, Dumnezeu să vă mai înțeleagă, că noi pământenii suntem din ce în ce mai puțini...”, încheie ironic Daniel Zamfir.

     Știrile Zilei