21:22 25 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  85620

  Peste jumătate din parlamentari ar fi semnat moțiunea de cenzură, potrivit știripersurse, ceea ce dă șanse reale de succes dărâmării Guvernului.

  BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik, Marius Holdean. PNL anunțase anterior că nu va depune moțiunea de cenzură decât în momentul în care va avea un număr de semnături care, transformat în voturi, să și dea jos Guvernul Dăncilă.  Iată că, potrivit stiripesurse, 237 de senatori și deputati ar fi semnat moțiunea, pentru demiterea Guvernului fiind suficiente 233 de voturi.

  La Senat au semnat pentru moțiunea de cenzură PNL, USR, PMP, UDMR și Pro România, un independent și 6 senatori ex-ALDE, relatează aceeași sursă. La Camera Deputaților au semnat pentru demiterea Guvernului PNL, USR, PMP, UDMR, Pro Romania, doi neafiliati, 10 deputați ex-ALDE și 9 deputați ai minorităților.

  Textul moțiunii de cenzură ar fi adunat până în prezent 175 de semnături de la deputați și 62 de semnături de la senatori.

  Între timp, PSD pregătește contraofensiva încercând să îi convingă pe unii semnatari să lipsească de la vot și astfel Guvernul să fie salvat la limită.

  Tagurile:
  Moțiune de cenzură


  Știrile Zilei