00:24 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  87460

  Un scandal uriaș se profilează, mai ales că plângerile par a fi ”selective” – vizează doar unii dintre candidați

  BUCUREȘTI, 25 sept - Sputnik, Evan Răutu. Biroul Electoral Central anunță oficial că va depune plângere penală în legătură cu semnăturile depuse de unii candidați.

  Conform Comunicatului de presă al BEC este vorba de listele depuse de Viorel Cataramă, Miron Cozma, Maria Minea, Cătălin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpănașu, Ninel Peia și Bobby Păunescu.

  În Comunicatul de presă se precizează: „Luând în considerare cele reţinute în motivarea Deciziilor Biroului Electoral Central privindu-i pe candidaţii (…),  în sensul că s-a constatat un număr semnificativ de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, de natură de a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000”.

  ”Membrii BEC au înţeles să sesizeze organele de urmărire penală cu privire la verificarea împrejurimilor de fapt care au stat la baza constatărilor menţionate în cuprinsul Deciziilor BEC indicate anterior”, se arată în comunicatul BEC. 

  Deci, un scandal uriaș se profilează, mai ales că plângerile par a fi ”selective”. Oare nu există probleme și cazul celorlalți candidați? Nu există reclamații, sesizări?

  Interesant în acest sens este că în cazul alegerilor europarlamentare, când mai mulți specialiști dar și presa au semnalat erori grave – cu efecte ”semnificative” în rezultatele final – BEC nu s-a manifestat la fel.

  Cel puțin cazul voturilor UDMR este unul uluitor – iar apare mușamalizarea evidentă dacă ne referim la situațiile scoase în evidență de dr. Ionuț Apahideanu.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  Tagurile:
  alegeri, candidați


  Știrile Zilei