03:27 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  35302

  Președintele statului a făcut, cu prilejul deschiderii anului universitar 2019-2020, o serie de afirmații extreme de dure la adresa celor care au condus destinele Educației românești în ultima vreme.

  BUCUREȘTI, 30 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Klaus Iohannis s-a întors, astăzi, în orașul în care a fost student. Este vorba despre Cluj, iar șeful statului a participat la ceremonia de deschidere a anului universitar 2019-2020 la Universitatea Babeș-Bolyai.

  Evenimentul mai marchează și un secol de la constituirea universității clujene.

  Președintele a declarat că îi face o deosebită plăcere să deschidă anul universitar la Babeș-Bolyai, de care îl leagă multe amintiri frumoase din perioada în care a fost și el student acolo, la Facultatea de Fizică.

  În opinia sa, valorile promovate de abordate de universitatea din Cluj – prioritizarea educației, toleranța și promovarea excelenței în educație – ar trebui să fie asumate la nivelul întregului sistem de educație din România.

  ”Spun că ar trebui pentru că realitatea din ultimii ani ne-a arătat că nici vorbă de viziune din partea guvernanților ori preocupare pentru excelență în educație. Singura constantă a fost perindarea pe funcția de ministru a unor persoane fără nici o vocație și fără nici o preocupare de a înțelege, darămite de a rezolva problemele sistemice din învățământ”, a declarat Iohannis

  Acesta a adăugat că nu se pot obține decât rezultate mediocre dacă în fruntea Educației se află oameni mediocri.

  Știrile Zilei