15:21 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Raluca Turcan

  Turcan a depus ”Marea Moțiune liberală din Octombrie”! Reacție urgentă a PSD

  © Photo: Facebook / Raluca Turcan
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  158130

  Azi, la ora 18, Opoziția a depus moțiunea de Cenzură, ”sunt 237 de semnături, dar s-a discutat și cu alți parlamentari în afara semnatarilor”.

  BUCUREȘTI, 1 oct - Sputnik, Evan Răutu. ”Guvernul trebui să plece de urgență”, a declarat Raluca Turcan, lidera grupului liberal din Camera Deputaților. Sunt 237 de semnături, au semnat toate partidele din Opoziție, plus 2 de la Minorități și 4 de la PSD a precizat Turcan.

  În plus, spune Raluca Turcan, pe lângă semnatari sunt și alte persoane cu care s-a discutat. ”Pentru toată aroganța, toată incompetența – un vot pentru aceasta moțiune este o datorie pentru orice parlamentar”, a declarat lidera liberală.

  ”Aș numi-o „Marea moțiune liberală din octombrie” – atât pentru că e cea mai importantă de până acu, e depusă pe 1 octombrie,  dar și pentru că aduce cu Revoluția sovietică din 1917”, spune analistul Sputnik Dragoș Dumitriu.

  Sunt sloganuri populiste și răzbunătoare ca atunci, dar mai ales este și o lipsă de claritate în privința guvernării ulterioare, arată analistul Sputnik. ”După revoluția din ”Octombrie roșu” au început să se execute între ei, ori asta par a face și grupările care semnează azi moțiunea”.

  ”Cred că, la fel ca în 1917, dacă va reuși lovitura din octombrie va urma o perioadă de haos”, spune analistul Sputnik.

  Să nu uităm și alte două coincidențe interesante, spune Dragoș Dumitriu: ”Revoluția a fost precedată de acțiuni de sabotare a armatei și conducerii Imperiului Rus – vezi coincidența cu sabotarea în Europa a Guvernului; în al doilea rând, cei care au condus ostilitățile în 1917 nu erau chiar etnici ruși, ceea ce se petrece, întâmplător, și acum, în România”.

  ”Mai există și coincidența internaționalismului și antinaționalismul de atunci și de acum”, atrage atenția Dumitriu. ”Dar, cel puțin cei de atunci aveau o ideologie, cei de acum nu au nimic, ci doar mimetism și influențe ”strategice”. Plus că revenirea la naționalism și suveranitate s-a putut atunci, salutar, pe când acum nu se dorește așa ceva”.

  Reacția PSD a fost surprinzătoare, propunând o citire de urgență – chiar azi la ora 19! Surprinzător, pentru că PSD ar fi avut interesul unei prelungiri. Decizia PSD ar putea însemna ca dezbaterea și votul să aibă loc în aceasta săptămână, cel mai probabil vineri.

  Tematic

  Premieră: Viorica Dăncilă s-a enervat și dat de pământ cu Raluca Turcan
  Știrea serii: Datele concrete ale Moțiunii anti-PSD – adevărul șocant recunoscut de Turcan
  Raluca Turcan se teme de demobilizarea opoziției
  Tagurile:
  reacție, PSD, moțiune, Raluca Turcan


  Știrile Zilei