22:26 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  339 0 0

  Răsturnare de situație în Parlament, unde calendarul moţiunii a fost respins de plenul reunit al celor două Camere. Drept urmare, moţiunea de cenzură nu va mai fi votată sâmbătă, cum voiaPSD, ci săptămâna viitoare, cum dorea Opoziţia

  BUCUREȘTI, 2 oct - Sputnik, Marius Holdean. Programul de azi al plenului nu a fost aprobat, PSD pierzând pentru prima oară majoritatea în favorea opoziției. Calendarul moțiunii a fost respins cu 194 de voturi la 181, iar în condiţiile în care ordinea de zi nu a fost aprobată, moţiunea de cenzură nu va mai fi citită azi în plen. Drept urmare, nici votul final nu mai poate fi programat sâmbătă, aşa cum îşi dorea PSD, ci va fi votată săptămâna viitoare, în termen de trei zile după citirea moțiunii.

  "Acum s-a terminat, nu mai este posibil să fie votată sâmbătă pentru că e nevoie de trei zile conform Constituției. Guvernul pleacă dacă trece moțiunea de cenzură, nu e cazul să își dea demisia", a declarat Ciolacu, recunoscând înfrângerea PSD.

  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat noul program al moțiunii: ”Mâine citim moţiunea, joia viitoare va fi votul”, a anunțat el.

  Tematic

  Prima piedică pentru moțiune: Ponta anunță o combinație… specifică lui!
  Turcan a depus ”Marea Moțiune liberală din Octombrie”! Reacție urgentă a PSD
  Acum - Guvernul în pericol maxim, s-a anunțat moțiune de cenzură!
  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, Parlamentul României, PSD


  Știrile Zilei