14:17 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  89580

  Experimentatul om politic nu se referă doar la aspectul penal, ci la ridicolul speranțelor liberalilor de parvenire dar și la absurdul promisiunilor.

  BUCUREȘTI, 6 oct - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai experimentați politicieni în privința negocierilor, Codrin Ștefănescu, a făcut bășcălie de entuziasmul liberalilor prezenți la Iași, la întâlnirea cu președintele Iohannis.

  ”Le-a zis Klaus că vrea guvernu’ lui săptămâna ce vine - și au leșinat ăia din sală de plăcere”, scrie ironic Codrin, completând ”Orgasm general!”.

  De ce asta? Pentru că, așa cum se întâmplă înainte de un asemenea vot, se fac promisiuni absurde tuturora, exagerând oferta pentru a obține voturile. Iar Codrin știe mai bine decât oricine asta!

  ”Erau acolo vreo două sute de viitori miniștrii”, scrie Codrin, continuând bătaia de joc de liberali – ”Cu ministerele deja aprobate, promise și achitate. Care la rândul lor au promis și ei altora, multe altele. Și tot așa”.

  Din ce scrie Codrin un aspect esențial este ”deja achitate” – și nu pe bani puțini. Vezi cazul Bogdan Olteanu, care tocmai se judecă în faza finală, pe ani mulți. Și e doar un caz.

  Dar, experimentatul om politic nu se referă doar la aspectul penal, ci la ridicolul speranțelor de parvenire și al promisiunilor. Pentru că dincolo de ai lor, liberalii vor trebui să satisfacă multe alte partide, ceea ce va duce la probleme uriașe și discuții interminabile.

  Ceea ce Codrin știe foarte bine, de aceea își permite să râdă de ”ăia din sală care au leșinat de plăcere”.

  Tematic

  Codrin confirmă! Avocata lui Dragnea a cerut instanței anularea alegerii lui Dăncilă!
  Codrin intervine în criza PSD – ALDE, îi bagă mințile în cap lui Tăriceanu!
  Codrin Ștefănescu lansează bomba: ce le cere liderilor PSD
  Tagurile:
  PNL, Codrin Ștefănescu

  Știrile Zilei